Ingredients per a 4 persones
- Patates (4/5 patates grossetes)
- 3 o 4 fulles d’enciam
- 1 Tomàquet d’amanir madur i gros
- 6 Bastonets de cranc
- 20 Olives farcides
- Tonyina (una llauna petita)
- 2 ous durs
- Maionesa (casera o comprada, això és a gust del consumidor)
- Sal, oli i llet
Preparació
- Poseu a bullir les patates, tallades a daus i amb un polsim de sal durant una mitja hora (s’ha de fer un puré).
- Mentre bullen les patates, en un bol, trinxarem ben petit , l’enciam, el tomàquet, les olives, els bastonets i ho barrejarem amb la tonyina i un ou dur ratllat. (ho reservem).
- Quant tinguem les patates bullides, les escorrem, hi afegim un bon raig de llet i un raig d’oli i les trinxem fins a aconseguir un puré ben fi.
- Estenem un drap de cuina de cotó a sobre el marbre, i posem a sobre el drap una capa de puré de patata (el puré ha d’estar calent), d’ aproximadament un dit de gruix per la totalitat del drap.
- Seguidament hi posem una capa fina de maionesa i hi tirem la barreja escampada per tota la superfície (que no quedi molt ple, doncs després no ho podreu cargolar).
- A continuació, amb molt de compte cargolem amb l’ajuda del drap i fem un braç.
- Ho posem en una safata, i ho adornem posant una capa de maionesa per sobre, hi ratllem l’altre ou, i ho decorem al gust, amb pebrot i olives, o enciam o pastanaga ratllada.
- Deixeu refredar i ja ho podeu servir.
AUTOR DE LA RECEPTA: Ester Riera Mir
Comentaris 0