Eiusmod tempor incididunt
![3D Map View Available](https://osonateca.cat/wp-content/uploads/sb-icon1a.png)
![3D Map View Available](https://osonateca.cat/wp-content/uploads/sb-icon1b.png)
3D Map View Available
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
![Standard Map](https://osonateca.cat/wp-content/uploads/sb-icon2a.png)
![Standard Map](https://osonateca.cat/wp-content/uploads/sb-icon2b.png)
Standard Map
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
![Business & Street View](https://osonateca.cat/wp-content/uploads/sb-icon3a.png)
![Business & Street View](https://osonateca.cat/wp-content/uploads/sb-icon3b.png)
Business & Street View
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
![Porc i Cervesa (fira gastronòmica)<br /><strong>29, 30 de setembre i 1 d’octubre de 2023</strong>](https://osonateca.cat/wp-content/uploads/cache/images/porccervesa-cartell2023/porccervesa-cartell2023-4202414859.jpg)
Porc i Cervesa (fira gastronòmica)
29, 30 de setembre i 1 d’octubre de 2023
Els dies 29, 30 de setembre i 1 d’octubre el porc i la cervesa tornaran a ser protagonistes de Manlleu Un any més, la Fira Porc i Cervesa esdevé un element clau dins l’agenda de Manlleu, amb una proposta que va més enllà del seu aparador festiu per convertir-se en un referent de la promoció econòmica de la ciutat. La 29ª edició de la fira comptarà de nou amb un conjunt de propostes gastronòmiques i culturals, amb el porc i la cervesa com a principals protagonistes. La degustació i la venda de productes del porc, cerveses artesanes i productes de proximitat, la matança i la rostida del porc i l’elaboració d’embotits i derivats del porc tornen, un any més, a omplir la plaça Fra Bernadí. L’Aula del Gust, on es fan els tastos de cerveses i d’embotits singulars, consolida la seva ubicació als jardins de Can Puget. A la fira d’enguany s’hi suma la participació del comerç i la restauració local: nou restaurants de la ciutat oferiran plats especials amb porc i cervesa, ampliant l’oferta gastronòmica durant el cap de setmana i els comerciants associats al MAB, a través del concurs d’aparadors que han organitzat, permetran guanyar vals de […]
![SORTEIG DOBLE: RELAX & NYAM! 1 MASSATGE AL CENTRE AUREA I 2 MENÚS DE CAP DE SETMANA A LA MASIA PIGUILLEM](https://osonateca.cat/wp-content/uploads/cache/images/2023-promo-aurea-piguillem/2023-promo-aurea-piguillem-165682020.jpg)
SORTEIG DOBLE: RELAX & NYAM! 1 MASSATGE AL CENTRE AUREA I 2 MENÚS DE CAP DE SETMANA A LA MASIA PIGUILLEM
SORTEIG DOBLE: RELAX & NYAM! 1 MASSATGE AL CENTRE AUREA I 2 MENÚS DE CAP DE SETMANA A LA MASIA PIGUILLEM Anem a rebentar-ho aquest estiu? Us proposem un sorteig que no podeu deixar escapar! 1 massatge Estrella Aurea al Centre de Teràpies Naturals Aurea de Manlleu. 2 menús de cap de setmana a la Masia Piguillem de Sant Andreu de la Vola. Com ho has de fer per participar-hi? Segueix a @massatges_aurea i a @masiapiguillem Deixa un comentari citant amb qui aniries a menjar. Per cada comentari mencionant una persona, tens una participació en el sorteig! 1000 comentaris = 1000 participacions! Si a més puntues un establiment a la web d’osonateca.com, una participació extra! (opcional) Creua els dits! El sorteig tindrà lloc entre tots els participants de Facebook i Instagram dels perfils del Centre Aurea, de la Masia Piguillem i d’Osonateca el divendres 28 de juliol i s’anunciarà l’afortunat/da el mateix dia per les xarxes socials. CONDICIONS: El premi s’haurà de gestionar directament amb el Centre de Teràpies Naturals Aurea i la Masia Piguillem (cal trucar als 2 llocs per reservar). No es permetran canvis de cap mena. Caldrà fer una publicació a les xarxes socials en el moment […]
![SORTEIG DE 2 MENÚS PER EMPORTAR PER SANT JOAN DE CAN CODONY DE TONA](https://osonateca.cat/wp-content/uploads/cache/images/2023-promo-can-codony/2023-promo-can-codony-529177238.jpg)
SORTEIG DE 2 MENÚS PER EMPORTAR PER SANT JOAN DE CAN CODONY DE TONA
SORTEIG DE 2 MENÚS PER EMPORTAR PER SANT JOAN DE CAN CODONY DE TONA Farem un sorteig doble i cada guanyador podrà recollir un menú per emportar per a Sant Joan de @cancodony de Tona. Com ho has de fer per participar-hi? Segueix a @osonateca a Instagram i/o Facebook i a @cancodony Deixa un comentari citant a un amic. Per cada comentari mencionant una persona, tens una participació al sorteig! 1000 comentaris = 10000 participacions! Si a més puntues un establiment a la web d’Osonateca, 5 participacions extra! (opcional) Creua els dits! El sorteig tindrà lloc entre tots els participants de Facebook i Instagram el dilluns 19 de juny i s’anunciarà l’afortunat/da el mateix dia per les xarxes socials. CONDICIONS: El premi s’haurà de gestionar directament amb Can Codony i anar-lo a recollir allà el dia indicat. No es permetran canvis de cap tipus. Caldrà fer una publicació a les xarxes socials en el moment de gaudir-lo. La participació al sorteig implica l’acceptació d’aquestes normes.
![Fira de la Ratafia<br /><strong>10 i 11 de juny de 2023</strong>](https://osonateca.cat/wp-content/uploads/cache/images/Fira-de-la-ratafia-2023/Fira-de-la-ratafia-2023-1613413479.jpg)
Fira de la Ratafia
10 i 11 de juny de 2023
Un any més els incondicionals de la ratafia tenen una cita “obligada” a Centelles. Enguany la Fira de la Ratafia arriba a la seva 14ª edició amb dos dies plens d’activitats. Un espai pensat per els amants de la ratafia i per aquells que encara no la coneixen i que tinguin ganes d’aprendre i alhora endinsar-se en el món que de la ratafia se’n desprèn. Els visitants hi podran trobar tres vessants destacades: La comercial, que inclou l’espai firal, on es trobaran parades de ratafia de diferents productors catalans. La gastronòmica, amb una gran varietat de jornades i xerrades, com ara: taller d’olors per reconèixer les diverses plantes aromàtiques o el taller de com realitzar una ratafia a casa. La lúdica, amb moltes activitats complementàries destinades a tots els públics. I per últim l’acte amb més rellevància que és el clàssic concurs de ratafia de Centelles. El qual va enfocat a qualsevol persona que vulgui presentar la seva pròpia ratafia casolana elaborada amb mètodes artesanals. Informació de l’activitat DATES: 10 i 11 de juny de 2023 LLOC: Centelles ORGANITZA: Ajuntament de Centelles PROGRAMA D’ACTIVITATS EN PDF: https://www.centelles.cat/coneixer/festes-i-tradicions/docs/fira-ratafia/fira-ratafia-2023.pdf COMPRA TIQUETS DINAR POPULAR: https://www.centelles.cat/coneixer/festes-i-tradicions/docs/fira-ratafia/menu-fira-ratafia-2023.pdf
![Xatonada](https://osonateca.cat/wp-content/uploads/cache/images/Xatonada/Xatonada-371916188.jpg)
Xatonada
Ingredients Escarola Bacallà dessalat Tonyina de llauna Olives negres Xató (o salsa de calçots) Oli d’oliva (opcional) Preparació Rentem, escorrem i tallem l’escarola. En un bol o una plata (més gran o menys en funció de la quantitat), hi posem l’escarola, la tonyina, el bacallà dessalat i les olives negres i ho barregem. Si volem, de forma opcional hi podem tirar un raig d’oli d’oliva, però no massa abundant. Aconsellem no tirar-hi sal perquè amb les olives, el bacallà i la tonyina podria quedar la xatonada molt salada (a banda que la salsa també ja en porta). Acompanyem l’amanida amb salsa xató o salsa de calçots. Si no voleu preparar la salsa vosaltres podeu comprar-ne un pot de ja feta (també hi va bé la salsa romesco). Elaboració de la salsa Per l’elaboració de la salsa veure la recepta de “Salsa de calçots” que tenim a l’apartat de salses del nostre receptari. TEMPS APROXIMAT (AMANIDA): 10-12′ TEMPS APROXIMAT (SALSA): 1h 15′ DIFICULTAT: Baixa AUTOR DE LA RECEPTA: Osonateca
![Lactium 20023, la festa del formatge català<br /><strong>22 i 23 d’abril de 2023</strong>](https://osonateca.cat/wp-content/uploads/cache/images/lactium_vic_2023_1-1/lactium_vic_2023_1-1-1815720477.webp)
Lactium 20023, la festa del formatge català
22 i 23 d’abril de 2023
Lactium, festa del formatge català ofereix al visitant un espai amb la participació de formatgeries artesanes de Catalunya i un potent programa d’activitats entorn al sector de la llet i el formatge artesà. Aquest any una rosa, un llibre i un formatge artesà i català. Els dies 22 i 23 d’abril, el Parc Jaume Balmes de la ciutat de Vic acollirà la 15a edició de Lactium, la festa del formatge català, amb degustació i venda al tall de formatges i productes alimentaris excel·lents i un potent programa d’activitats gastronòmiques i familiars, coincidint amb una data assenyalada al calendari català: la Diada de Sant Jordi. Una cita obligatòria per a tots els amants del formatge. Lactium reunirà 30 formatgeries artesanes i 15 amics del formatge amb productes agroalimentaris artesans i de qualitat (conserves, vi, pans, cervesa artesana…). A banda de l’espai comercial i expositiu, Lactium oferirà un conjunt de propostes festives i divulgatives distribuïdes entre: L’Aula del formatge Bonpreu i Esclat, l’espai de tast i divulgació de la cultura i els valors del formatge, on enguany tindrà un paper important la cultura. El TxisArts, l’escenari amb música en directe i espectacles familiars. El TxisBar-Gastroteca, l’espai de degustació amb taules de formatges per compartir i gaudir en companyia. […]