Ingredients
- Escarola
- Bacallà dessalat
- Tonyina de llauna
- Olives negres
- Xató (o salsa de calçots)
- Oli d’oliva (opcional)
Preparació
- Rentem, escorrem i tallem l’escarola.
- En un bol o una plata (més gran o menys en funció de la quantitat), hi posem l’escarola, la tonyina, el bacallà dessalat i les olives negres i ho barregem.
- Si volem, de forma opcional hi podem tirar un raig d’oli d’oliva, però no massa abundant. Aconsellem no tirar-hi sal perquè amb les olives, el bacallà i la tonyina podria quedar la xatonada molt salada (a banda que la salsa també ja en porta).
- Acompanyem l’amanida amb salsa xató o salsa de calçots. Si no voleu preparar la salsa vosaltres podeu comprar-ne un pot de ja feta (també hi va bé la salsa romesco).
Elaboració de la salsa
Per l’elaboració de la salsa veure la recepta de “Salsa de calçots” que tenim a l’apartat de salses del nostre receptari.
TEMPS APROXIMAT (AMANIDA): 10-12′
TEMPS APROXIMAT (SALSA): 1h 15′
DIFICULTAT: Baixa
AUTOR DE LA RECEPTA: Osonateca
VEURE LA RECEPTA DE SALSA DE CALÇOTS
Comentaris 0