Ingredients
- 3 tomàquets de ramell
- 2 cebes
- 2 cabeces d’all
- 1 tassa de fruits secs torrats (avellanes i ametlles)
- 3 nyores
- Sal
- Pebre
- Oli d’oliva
Nota: amb aquests ingredients surt aproximadament un bol mitjà de salsa ple, equivalent a uns 400 ml.
Preparació
- Preescalfem el forn a 180º.
- Hi posem a escalivar els tomàquets, les cebes i les cabeces d’all (tot sense pelar), durant una hora aproximadament.
- Un cop escalivats els tomàquets, les cebes i l’all, en traurem la pela.
- En un pot fem bullir aigua i hi escaldem les nyores uns minuts. Seguidament n’hi traurem les llavors i amb una cullera en traurem la polpa que reservarem a part.
- Triturem els fruits secs torrats (perquè siguin més aromàtics és millor fer-ho al moment al forn o bé a la paella sense oli, tot i que també els podem comprar ja torrats)
- En un recipient o bol hi posem les verdures escalivades, els fruits secs, la polpa de les nyores i ho triturem tot amb un turmix o una batedora.
- Seguidament ho salpebrem i hi afegim vinagre al gust i un raig d’oli d’oliva (més generós o menys depenent de la quantitat de salsa) i ho barregem ben bé perquè la salsa quedi homogènia.
- Rectifiquem de sal, pebre oli o vinagre si és necessari i ja tenim la salsa a punt per servir.
TEMPS APROXIMAT: 1h 15′
DIFICULTAT: Baixa
AUTOR DE LA RECEPTA: Osonateca
Comentaris 0