Radi: DEsactivat
Radi:
km Set radius for geolocation
Cercar

Salsa de calçots

Salsa de calçots

Salsa de calçots

Ingredients

  • 3 tomàquets de ramell
  • 2 cebes
  • 2 cabeces d’all
  • 1 tassa de fruits secs torrats (avellanes i ametlles)
  • 3 nyores
  • Sal
  • Pebre
  • Oli d’oliva

Nota: amb aquests ingredients surt aproximadament un bol mitjà de salsa ple, equivalent a uns 400 ml.

Preparació

  1. Preescalfem el forn a 180º.
  2. Hi posem a escalivar els tomàquets, les cebes i les cabeces d’all (tot sense pelar), durant una hora aproximadament.
  3. Un cop escalivats els tomàquets, les cebes i l’all, en traurem la pela.
  4. En un pot fem bullir aigua i hi escaldem les nyores uns minuts. Seguidament n’hi traurem les llavors i amb una cullera en traurem la polpa que reservarem a part.
  5. Triturem els fruits secs torrats (perquè siguin més aromàtics és millor fer-ho al moment al forn o bé a la paella sense oli, tot i que també els podem comprar ja torrats)
  6. En un recipient o bol hi posem les verdures escalivades, els fruits secs, la polpa de les nyores i ho triturem tot amb un turmix o una batedora.
  7. Seguidament ho salpebrem i hi afegim vinagre al gust i un raig d’oli d’oliva (més generós o menys depenent de la quantitat de salsa) i ho barregem ben bé perquè la salsa quedi homogènia.
  8. Rectifiquem de sal, pebre oli o vinagre si és necessari i ja tenim la salsa a punt per servir.

  TEMPS APROXIMAT: 1h 15′
  DIFICULTAT: Baixa

 AUTOR DE LA RECEPTA: Osonateca

 

Comentaris 0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb

5 × two =

Pre-sale Questions