Radi: DEsactivat
Radi:
km Set radius for geolocation
Cercar

14ª Fira de la Tòfona
18 i 19 de desembre de 2021

14ª Fira de la Tòfona
18 i 19 de desembre de 2021

14ª Fira de la Tòfona<br /><strong>18 i 19 de desembre de 2021</strong>

Amb el fred de la tardor i amb l’entrada del preludi del Nadal, com marca la tradició des de l’any 2008, es celebra el cap de setmana abans de les festivitats nadalenques la Fira de la Tòfona.

Les tòfones neixen de forma silvestre a Centelles i rodalies per les particularitats de latitud, vegetació, alçada, sòl i clima adequats pel creixement d’aquest fong soterrani.

Al nostre territori es cullen majoritàriament dues varietats de tòfona:
– Tuber melanosporum o tòfona d’hivern.
– Tuber aestivium o tòfona d’estiu.

La Fira

L’Ajuntament de Centelles, organitzador de la Fira, garanteix un espai dinàmic i particpatiu, on els visitants podeu :

Aprendre : es realitzaran tallers en directe de cuina nadalenca i amb tòfona, encapálats per xefs de renom, amb l’objectiu que els participants perdin la por a cuinar amb aquest fong.

Tastar : els expositors de la Fira oferiran els seus millors productes, i també hi haurà cates i maridatges conduïts per reconeguts cuiners i productors de tòfona, que emfatitzaran la qualitat dels productes. A més, amb l’inici de la Fira, varis establiments de Centelles oferiran un exquisit menú amb tòfona i amb la millor selecció de productes de la zona. Es tracta de la iniciativa coneguda com a “Menja tòfona a Centelles” que cada any va guanyant més adeptes.

Comprar directament a productors i recol·lectors de tòfona i a altres productors agroalimentaris i artesanals de gran qualitat.

Divertir amb activitats pensades per als grans i diversió per als infants, convertint la Fira en un espai per gaudir amb tota la familia.

Informació de l’activitat

DATES: 18 i 19 de desembre de 2021
LLOC: Centelles
PROGRAMA: CLICA AQUÍ

 

 

Comentaris 0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb

19 − 4 =

Pre-sale Questions