Radi: DEsactivat
Radi:
km Set radius for geolocation
Cercar

Braç de gitano de tiramissú

Braç de gitano de tiramissú

Braç de gitano de tiramissú

Ingredients per a 10 persones

  • 5 ous
  • 150 gr de sucre
  • 130 gr de farina
  • Cacau en pols
  • Un pessic de sal
  • 250 gr de formatge Mascarpone
  • 200 gr de nata fresca
  • 50 gr de sucre llustre per decorar
  • 1 got de cafè fred
  • 2 cullerades de postres de cafè soluble
  • Amareto o Conyac

Preparació

PER FER EL PA DE PESSIC

Separem les clares dels rovells. Batem els rovells amb 100 gr de sucre fins que quedi una pasta blanca i espessa. Barregem la farina, dues cullerades de cacau en pols i una cullerada de cafè soluble. Ho tamisem i ho afegim als rovells i barregem fins que quedi una pasta homogènia.

En un altra bol, muntem les clares a punt de neu amb un pessic de sal. Quan estiguin ben muntades ho afegim a la barreja anterior barrejant de baix a dalt amb una espàtula per evitar perdre la textura punt de neu i ens quedi una mescla espumosa.

Posem la barreja en una safata plana i rectangular folrada amb paper de forn i ho posem al forn pre escalfat a 180 graus durant 12-15 minuts.

Traiem el pa de pessic del forn i el posem amb el paper de forn sobre un drap net i humit. Posem un altra paper de forn a sobre i l’enrotllem mentre encara estigui calent (aconseguirem que agafi la forma i el pa de pessic no es trenqui). Ha d’estar només 5 segons enrotllat. El desenrotllem i el tornem a enrotllar mica en mica traient el paper de forn i el deixem refredar sobre una reixa.

Mentre es refreda prepararem el farcit.

EL FARCIT

Batem a mà el Mascarpone, el sucre llustre i el cafè soluble que ens queda. En un bol a part muntem la nata i l’incorporem al Mascarpone també de dalt a baix perquè no perdi l’aire. Ho deixem refredar a la nevera com a mínim durant una hora.

EL XAROP PEL PA DE PESSIC

Escalfem 100ml d’aigua amb 50 gr de sucre. Quan arrenqui el bull, abaixem el foc i ho deixem coure durant 10 minuts. Ho deixem refredar i incorporem el cafè i, si volem opcionalment, un raig d’Amareto o Conyac.

MUNTATGE FINAL

Posem el pa de pessic sobre un paper de forn i el xopem del xarop que acabem de fer. No cal gastar-lo tot però si que quedi ben moll tot ell. Posem a sobre el farcit de Mascarpone que quedi tota la superfície coberta deixant un dit de marge a tot el voltant. Espolvoregem per sobre el cacau en pols. Comencem a enrotllar el braç de gitano ajudant-nos amb el paper de forn. L’emboliquem amb film transparent ben premut i el deixem a la nevera durant un mínim de dues hores.

Passat aquest temps el braç de gitano ja estarà llest. Tallem un centímetre de cada extrem i el decorem amb sucre llustre o cacau en pols.

 

TEMPS APROXIMAT: 1h 30′
DIFICULTAT: Mitjana

AUTOR DE LA RECEPTA: Xevi Vilardell Bascompte

Comentaris 0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb

19 + 17 =

Pre-sale Questions