Radi: DEsactivat
Radi:
km Set radius for geolocation
Cercar

Brownie amb maduixes i esponjat de iogurt

Brownie amb maduixes i esponjat de iogurt

Brownie amb maduixes i esponjat de iogurt

Ingredients per a 8 persones

Pel pa de brownie:

  • 45gr de farina fluixa (normal)
  • 80gr d’ou
  • 120gr de sucre morè
  • 100gr de mantega textura pomada
  • 55gr de xocolata de cobertura
  • 5gr de cacau en pols
  • 45gr de maduixes

Pel farciment:

  • 250gr de iogurt
  • 50gr de llet fresca
  • 35gr de sucre
  • 200gr de nata semimuntada
  • 3 fulles de gelatina

Preparació

Batre la mantega amb el sucre morè fins que quedi una pasta homogènia. Fondre la xocolata de cobertura al microones i afegir-la a la mescla anterior. Un cop ben barrejat, afegir els ous de mica en mica mentre seguim mesclant (en dos o tres cops). Finalment incorporar la farina i el cacau en pols prèviament tamisats. Posar el resultat en un motlle quadrat de 18x18cm i altura 4,5 (aproximadament). Per últim posar-hi les maduixes partides per la meitat i escampades pel motlle, enfonsades a la pasta. Coure-ho al forn, preescalfat a 170º durant uns 20-30 minuts.Un cop el brownie està fred, posar-lo al congelador.

Posar a remullar la gelatina. Un cop estigui tova, dissoldre-la amb la llet i el sucre i escalfar-ho tot junt al microones. Quan la gelatina està ben dissolta, afegir el iogurt i finalment incorporar la nata semimuntada. Ho barregem amb cura per tal de no desmuntar la nata.

Afegir aquest esponjat a sobre del brownie i tornar-ho al congelador fins que estigui fred. Desmotllar-ho fred i servir a temperatura ambient decorat amb alguna maduixa a sobre.

Aquesta recepta la vaig aprendre en un curs de cuina de postres organitzat per l’Ateneu de Balenyà, el professor del qual era en Josep Mª Ribé.

 

TEMPS APROXIMAT: 1h
DIFICULTAT: Mitjana

AUTORA DE LA RECEPTA: Lourdes Pagès

Comentaris 0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb

twenty − five =

Pre-sale Questions