Ingredients per a 8 persones
Pel pa de brownie:
- 45gr de farina fluixa (normal)
- 80gr d’ou
- 120gr de sucre morè
- 100gr de mantega textura pomada
- 55gr de xocolata de cobertura
- 5gr de cacau en pols
- 45gr de maduixes
Pel farciment:
- 250gr de iogurt
- 50gr de llet fresca
- 35gr de sucre
- 200gr de nata semimuntada
- 3 fulles de gelatina
Preparació
Batre la mantega amb el sucre morè fins que quedi una pasta homogènia. Fondre la xocolata de cobertura al microones i afegir-la a la mescla anterior. Un cop ben barrejat, afegir els ous de mica en mica mentre seguim mesclant (en dos o tres cops). Finalment incorporar la farina i el cacau en pols prèviament tamisats. Posar el resultat en un motlle quadrat de 18x18cm i altura 4,5 (aproximadament). Per últim posar-hi les maduixes partides per la meitat i escampades pel motlle, enfonsades a la pasta. Coure-ho al forn, preescalfat a 170º durant uns 20-30 minuts.Un cop el brownie està fred, posar-lo al congelador.
Posar a remullar la gelatina. Un cop estigui tova, dissoldre-la amb la llet i el sucre i escalfar-ho tot junt al microones. Quan la gelatina està ben dissolta, afegir el iogurt i finalment incorporar la nata semimuntada. Ho barregem amb cura per tal de no desmuntar la nata.
Afegir aquest esponjat a sobre del brownie i tornar-ho al congelador fins que estigui fred. Desmotllar-ho fred i servir a temperatura ambient decorat amb alguna maduixa a sobre.
Aquesta recepta la vaig aprendre en un curs de cuina de postres organitzat per l’Ateneu de Balenyà, el professor del qual era en Josep Mª Ribé.
TEMPS APROXIMAT: 1h
DIFICULTAT: Mitjana
AUTORA DE LA RECEPTA: Lourdes Pagès
Comentaris 0