Ingredients
Per al massapà:
- 500 g ametlla crua molta
- 150 g patata bullida
- 400 g de sucre fi
- 1 ou petit
Per fer els panellets:
- 400g de pinyons (aproximadament, per fer la meitat del massapà)
- 1 ou
- 100g de coco
- 30g de Nescafè
- Sucre llustre
- Una mica de codonyat
- Gotes grosses de xocolata
Preparació
Es barreja la patata xafada i freda amb el sucre i l’ou. Quan comenci a fer una mica de líquid afegir-hi la meitat de l’ametlla i quan aquesta estigui ben barrejada, afegir-hi l’altra meitat. Un cop tot barrejat, treballar la massa amb les mans fins que la massa no s’enganxi a les mans. Embolicar-la bé amb un film transparent i deixar-la reposar almenys un dia abans de fer els panellets. Jo la deixo a la nevera.
Per fer el panellets de pinyons:
Barrejar els pinyons amb un ou, fer boletes de massapà i passar-les pels pinyons amb ou, fins que quedin les boletes ben arrebossades.
Per fer els de coco:
Barrejar el massapà amb el coco (ha de quedar una pasta més espessa i on el coco s’hi vegi) i donar-los forma de muntanyeta.
Per fer el de cafè:
Barrejar una mica de cafè molt amb el massapà i fer boletes. Després amb un ganivet fer-los un tall al mig perquè agafin forma de gra de cafè. Arrebossar-los amb sucre llustre.
Per fer-los de codonyat:
Embolicar una tireta prima de codonyat amb massapà, i després tallar tires llargues a la mida d’un panellet. Arrebossar amb sucre.
Per fer-los de xocolata:
Fer boles de massapà i enfonsar-hi una gota grossa de xocolata al mig.
Coure els panellets al forn durant 15 min. aproximadament a 180º.
TEMPS APROXIMAT: —
DIFICULTAT: Mitjana-Baixa
AUTORA DE LA RECEPTA: Lourdes Pagès
Comentaris 0