Ingredients per a 4 persones
Ingredients pels canelons:
- Un pollastre de pagès
- 3 cebes de Figueres
- 1 fulla de llorer
- Alls pelats
- 1 branqueta de farigola
- 10 tomàquets pelats
- 80 cl de conyac
- 100 cl de vi ranci
- 80 g de llet
- 100 g de molla de pa
- Plaques de pasta fresca
- 200 g de formatge parmesà
- 80 g de mantega
- Sal i pebre
- Oli d’oliva verge
Ingredients per a la beixamel:
- 1 l de llet
- 40 g de mantega
- 40 g de farina
- Sal, pebre i nou moscada
Preparació
Per començar, en una cassola amb una mica d’oli poseu el pollastre, tallat a trossos i salpebrat, la ceba tallada a trossets petits, el tomàquet tallat a quarts, la farigola, el llorer i els alls i deixeu-ho sofregir una estona.
Quan estigui tot dauradet, afegiu-hi el conyac i el vi ranci i deixeu-ho coure fins que quedi ben rostit.
Un cop tot està ben rostit, retireu de la cassola la ceba, el tomàquet i el pollastre i reserveu-ho.
A continuació, desosseu el pollastre.
Per fer la beixamel, poseu en un bol la llet, la mantega, la farina, la sal, el pebre i la nou moscada i tritureu-ho amb el túrmix.
Tot seguit, poseu en un bol la molla de pa, la llet, el tomàquet, la ceba, el pollastre picat i remeneu-ho bé amb una forquilla.
Després, poseu la barreja en una màniga pastissera, poseu-la sobre les plaques de pasta fresca ja escaldades, emboliqueu-les, emplateu-les i cobriu-les amb la beixamel.
I ja per acabar, poseu el formatge ratllat i una mica de mantega i deixeu-les gratinar al forn.
TEMPS APROXIMAT: 2h
DIFICULTAT: Baixa
RECEPTA ORIGINAL: POLLASTRE DEL MONTSENY
AUTOR DE LA RECEPTA: Pere Molins
Comentaris 0