Radi: DEsactivat
Radi:
km Set radius for geolocation
Cercar

Fira de la Ratafia
5 i 6 de juny de 2021

Fira de la Ratafia
5 i 6 de juny de 2021

Fira de la Ratafia<br /><strong>5 i 6 de juny de 2021</strong>

La ratafia és una beguda tradicional de les terres catalanes amb més de mil anys d’antiguitat. Reconeguda com Denominació Geogràfica, s’afirma popularment que, degut a que cada llar elabora la seva, existeix una gran multitud de receptes.

Es coneix que els centellencs han mantingut durant anys la tradició d’elaborar aquest mític licor català, i és aquest un dels principals motius pels quals, l’Ajuntament de Centelles organitza la Fira de la Ratafia des de l’any 2009, un espai que no es poden perdre els amants de la ratafia o els que tinguin ganes de conèixer i aprendre sobre aquest producte tant nostre.

Recepta centellenca de ratafia

Agafem la recepta més antiga de Centelles de L’avi de can Sopes, Ramon Giol i Ayats, aprox. 1881 i afegim les herbes més típiques de La Costa de Centelles.
« VEURE RECEPTA »

La Fira

Un espai pensat per els amants de la ratafia i per aquells que encara no la coneixen i que tinguin ganes d’aprendre i alhora endinsar-se en el món que de la ratafia se’n desprèn. Els visitants hi podran trobar tres vessants destacades:

1. La comercial, que inclou l’espai firal, on es trobaran parades de ratafia de diferents productors catalans.

2. La gastronòmica, amb una gran varietat de jornades i xerrades, com ara: taller d’olors per reconèixer les diverses plantes aromàtiques o el taller de com realitzar una ratafia a casa.

3. La lúdica, amb moltes activitats complementàries destinades a tots els públics.

I per últim l’acte amb més rellevància que és el clàssic concurs de ratafia de Centelles. El qual va enfocat a qualsevol persona que vulgui presentar la seva pròpia ratafia casolana elaborada amb mètodes artesanals.

Informació de l’activitat

DATES: 5 i 6 de juny de 2021
LLOC: Centelles
PROGRAMA: CLICA AQUÍ

 

 

Comentaris 0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb

fourteen − 11 =

Pre-sale Questions