Ingredients per a 4 persones
- 1 Pit de pollastre de pages gran
- 1 tomàquet
- Enciam
- 4 rodanxes de pa àrab
- Pastanaga rallada
- Ceba
- Formatge feta* opcional
- Blat de moro
- Salsa de iogurt
Per la marinada:
- Suc de llimona
- 1 dent d’all
- 1 cullerada d’oli d’oliva
- 1 cullerada de curry suau
- ½ cullerada de comí
Preparació
Filetegeu el pit de pollastre de pagès i talleu-lo a tires fines i salpebreu-lo.
Barregeu tots els ingredients de la marinada i impregneu-hi el pollastre.
Un cop impregnat, tapeu-lo amb paper film i deixeu-lo reposar mínim 30 minuts. Com més temps reposi banyat amb la marinada més gust us agafarà.
Mentrestant, talleu el tomàquet a rodanxes fines i després talleu-les per la meitat. També heu de tallar l’enciam a tires fines i tallar la ceba a rodanxes molt fines.
Un cop teniu tots els ingredients tallats i a punt, poseu el pollastre a una paella amb una cullerada d’oli d’oliva i remeneu-lo fins que veieu que queda dauradet. Ull! Ha de quedar fet però no pot ser ni sec ni cremat, sinó tou.
Posar a torrar el pa àrab vigilant que no se’ls cremi. Ha de quedar cruixent però tou.
Finalment, quan tingueu tots els ingredients a punt i el pollastre fet només cal que farciu el pa àrab. Es recomanable començar per l’enciam i les rodanxes de tomàquet i després afegir la resta dels ingredients: la pastanaga rallada, el blat de moro i la ceba. A sobre de tots els vegetals posar el pit de pollastre daurada.
Com a toc final cal que hi afegiu la salsa de iogurt.
Suggeriments: El plat també es pot fer amb carn de vedella, o, fins i tot, pels amants de la carn, es poden combinar les dues. A més, us recomanem afegir-hi formatge feta. El resultat és per llepar-se’n els dits! Bon profit!
TEMPS APROXIMAT: 1h
DIFICULTAT: Baixa
RECEPTA ORIGINAL: POLLASTRE DEL MONTSENY
AUTOR DE LA RECEPTA: Pere Molins
Comentaris 0