Lactium, la mostra de formatges catalans, és un esdeveniment co-organitzat per l’Ajuntament de Vic i ACREFA, l’Associació Catalana de Ramaders i Elaboradors de Formatge Artesà.
Enguany Lactium celebrarà una nova edició, la catorzena,on renova els seus compromisos:
Practicar i impulsar les bones pràctiques vers la sostenibilitat en totes les seves dimensions
Divulgar i prescriure la cultura i els valors del formatge artesà català des de 3 àmbits:
- L’impacte al territori: paisatge, la biodiversitat, la dinamització i emprenedoria rural, etc.
- L’univers del formatge: tecnologies, la llet i el bestiar
- El formatge a la taula: el tast i degustació, la conservació
Defensar i promoure la producció artesana i de proximitat agroalimentària i promoure’n la qualitat i la innovació
Lactium, la festa del formatge català
Els dies 14 i 15 de maig, el Parc Jaume Balmes de la ciutat de Vic, albergarà una nova celebració de Lactium.
La presència de 40 formatgeries catalanes i artesanes d’arreu del país, un recull de més de 200 formatges per tastar i comprar al tall, confirmen Lactium com el mercat de formatges més gran de Catalunya.
10 empreses agroalimentàries, artesanes i de proximitat i els seus productes, complementaran l’oferta comercial de formatges
- El TxisBar. L’espai on poder tastar i descobrir els millors formatges presents a la mostra, tallats i servits al moment per poder-los gaudir al Parc Jaume Balmes en companyia d’una copa de vi.
- L’Aula del Formatge BonPreu-Esclat. Una carpa amb capacitat per 45 persones, acollirà la programació de 10 activitats amb els formatges com a protagonistes. Un espai on descobrir el relat gastronòmic, paisatgístic i cultural del formatge de la mà de formatgeres/ers i especialistes
- El TxisArts. L’escenari més polivalent de Lactium, amb la programació de música en directe, espectacles familiars, l’entrega de Premis del Concurs Lactium i la elecció en directe del Premi Millor Formatge Català Lactium-Gastroteca
- Llet de Cabres Catalanes. De la mà del segell Llet de Cabres Catalanes, Lactium estrena un nou espai d’activitats, on el bestiar, els ramaders i el territori seran protagonistes.
Concurs Lactium: formatges artesans de Catalunya
El concurs de formatges de referència a Catalunya recupera la normalitat i celebrarà les deliberacions del Jurat el dissabte 14 de maig durant el matí a la Casa Ricart de Vic. En paral·lel es celebraran dues sessions de tast del jurat que tindran lloc les setmanes prèvies en localitzacions singulars, i a on es valoraran dues categories convocades a Concurs.
En el marc de la normalitat, el Concurs Lactium recupera les categories de Mató i Llets Fermentades, convocant així, un total de 15 categories a Concurs i a més de 70 especialistes com a membres del jurat. Un any més, durant l’entrega de Premis s’escollirà en rigorós directe el Premi Millor Formatge Català Lactium-Gastroteca 2022 i es donarà a conèixer el Premi Formatgeria Sostenible, reconeixent una iniciativa entorn a les bones pràctiques vers la sostenibilitat entre les formatgeries catalanes.
Més informació a @lactium
Informació de l’activitat
DATES: 14 i 15 de maig de 2022
LLOC: Parc Jaume Balmes de Vic
ORGANITZA: Vic Fires
Horaris Lactium 2022:
- Dissabte 14 de maig, de 10:00 h a 14:30 h i de 16:00 a 21:00 h.
- Diumenge 15 de maig, de 10:00 h a 14:30 h i de 16:00 a 20:00 h.
Tipus d’entrada:
- Entrada Garatuïta
Comentaris 0