Ingredients
Per a 75 panellets aproximadament:
- 0,5 kg de sucre
- 0,5 kg de farina d’ametlla
- 0,5 kg de pinyons
- 150 gr de patates crues i pelades
- Mig tronc de canyella o la pela de mitja llimona
- 1 cubilet ras d’aigua
- 1 o 2 ous (per pintar els panellets)
Preparació
NOTA: la recepta tal com està explicada ara és per fer-la amb Thermomix, però és fàcilment adaptable si no teniu la màquina.
Primer de tot hem de fer bullir les patates durant aproximadament ½ hora i després aixafar-les una mica.
Posem al vas, l’aigua, el sucre i la canyella (o la pela de llimona), i programem 10 minuts, temperatura varoma velocitat cullera invertida.
Seguidament, traurem la canyella i hi tirarem la patata. Tancarem el vas i remenarem a 70º, velocitat 4 inversa, sense programar temps. Quant ja ho veiem una mica remenat, hi anem tirant la farina d’ametlla, i l’ajudarem amb l’espàtula fins que ens quedi una massa ben barrejada.
Ja tenim la massa principal dels panellets. Deixem refredar una miqueta la massa i amb les mans una mica molles fem les boles i les arrebossem amb els pinyons. Ho anem col·locant en una plata per anar al forn i els pintem amb el rovell de l’ou deixatat. Ho posem al forn fins que siguin daurats.
Abans de tombar-los per daurar l’altre cantó, els hem de deixar refredar una mica.
Altres gustos:
COCO: barrejar a la massa una mica de coco, i després donar la forma desitjada i arrebossar-los de coco. Daurar-los també pintats amb rovell d’ou.
CAFÈ: barrejar cafè soluble a la massa, i fer la forma tot arrebossant-los amb una mica de farina i sucre llustre.
XOCOLATA: barrejar xocolata negra, fosa al microones, i fer la forma arrebossant-los de xocolata en pols.
D’AMETLLES: fer la forma amb la massa i arrebossar-los d’ametlles trinxades.
TEMPS APROXIMAT: 2h
DIFICULTAT: Mitjana
AUTORA DE LA RECEPTA: Ester Riera Mir
Comentaris 0