Radi: DEsactivat
Radi:
km Set radius for geolocation
Cercar

Panellets (amb Thermomix)

Panellets (amb Thermomix)

Panellets (amb Thermomix)

Ingredients

Per a 75 panellets aproximadament:

  • 0,5 kg de sucre
  • 0,5 kg de farina d’ametlla
  • 0,5 kg de pinyons
  • 150 gr de patates crues i pelades
  • Mig tronc de canyella o la pela de mitja llimona
  • 1 cubilet ras d’aigua
  • 1 o 2 ous (per pintar els panellets)

Preparació

NOTA: la recepta tal com està explicada ara és per fer-la amb Thermomix, però és fàcilment adaptable si no teniu la màquina.

Primer de tot hem de fer bullir les patates durant aproximadament ½ hora i després aixafar-les una mica.

Posem al vas, l’aigua, el sucre i la canyella (o la pela de llimona), i programem 10 minuts, temperatura varoma velocitat cullera invertida.

Seguidament, traurem la canyella i hi tirarem la patata. Tancarem el vas i remenarem a 70º, velocitat 4 inversa, sense programar temps. Quant ja ho veiem una mica remenat, hi anem tirant la farina d’ametlla, i l’ajudarem amb l’espàtula fins que ens quedi una massa ben barrejada.

Ja tenim la massa principal dels panellets. Deixem refredar una miqueta la massa i amb les mans una mica molles fem les boles i les arrebossem amb els pinyons. Ho anem col·locant en una plata per anar al forn i els pintem amb el rovell de l’ou deixatat. Ho posem al forn fins que siguin daurats.

Abans de tombar-los per daurar l’altre cantó, els hem de deixar refredar una mica.

Altres gustos:

COCO: barrejar a la massa una mica de coco, i després donar la forma desitjada i arrebossar-los de coco. Daurar-los també pintats amb rovell d’ou.

CAFÈ: barrejar cafè soluble a la massa, i fer la forma tot arrebossant-los amb una mica de farina i sucre llustre.

XOCOLATA: barrejar xocolata negra, fosa al microones, i fer la forma arrebossant-los de xocolata en pols.

D’AMETLLES: fer la forma amb la massa i arrebossar-los d’ametlles trinxades.

 

TEMPS APROXIMAT: 2h
DIFICULTAT: Mitjana

AUTORA DE LA RECEPTA: Ester Riera Mir

 

Comentaris 0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb

three × 4 =

Pre-sale Questions