Ingredients per a 8 persones
- 8 pomes golden tallades a làmines
- 60 g de sucre
- 1 baina de vainilla
- 20 g de mantega
- 1 copa de conyac
Per la base:
- 125 g de galetes integrals
- 75 g d’avellanes
- 120 g de mantega
Pel farcit:
- 450 g de formatge ricotta o quark
- 125 g de sucre moré
- 3 ous
- 20 g de farina de blat de moro (maizena)
- 50 ml de crema de llet de civada o soja (o llet)
- 1 llimona
Preparació
S’esmicolen les galetes i es barregen amb les avellanes i la mantega que prèviament hem fos. Es folra la base d’un motlle rodó desemmotllable i s’allisa amb una cullera.
Saltegem les pomes amb el sucre integral i la vainilla i les flamegem amb el licor. Es dilueix la maizena amb la crema de civada i s\’hi afegeixen els ous, el sucre, el formatge i el suc de llimona i la pell. Es barreja.
Es col•loca una capa de poma damunt la base i es cobreix amb la massa. La fornegem a 160º durant una hora. Un cop fora, es reparteix la resta de poma al damunt i es decora amb avellanes torcejades.
TEMPS APROXIMAT: 1h 30′
DIFICULTAT: Baixa
AUTORA DE LA RECEPTA: Núria Mas
Comentaris 0