Ingredients
Ingredients per a uns 15 Phoskitos:
Pel brioix:
- 6 ous
- 200 gr de sucre
- 200 gr de farina de resposteria
Per la nata del farciment:
- 400 ml de nata per muntar
- 100 gr de sucre
- 1 cullerada de sucre vainillat
Per la cobertura de xocolata:
- 400 gr de xocolata negra de cobertura
- 100 ml de llet
Preparació
Preparació del brioix:
En un vol hi tirem els 6 ous i el sucre hi ho batem amb les varilles elèctriques o amb la Thermomix fins que hagi triplicat el seu volum (aproximadament). Posteriorment, hi anem afegint la farina tamizada i anem remenant la barreja amb una espàtula fent un moviment envolvent per evitar que la mescla baixi de volum. Un cop esgotada la farina, preparem una safata del forn amb paper de forn a la base i hi tirem tota la massa i la repartim uniformement. Ha de quedar un centímetre de gruix a tota la plata. Amb el forn pre escalfat a 180º, hi posem la safata i ho deixem coure durant uns 15 20 minuts, sense que s’enrosseixi en excés. Ho desemmotllem en calent i ho enrotllem ben apretat perquè ens agafi la forma desitjada. Aquell rotllo l’emboliquem amb plàstic transparent i el deixem refredar a la nevera una bona estona.
Preparació de la nata del farciment:
En un vol i amb l’ajuda de les varilles elèctriques, muntem la nata amb el sucre i el sucre vainillat. Desemboliquem la massa de la nevera, li fem una capa per sobre amb la nata i ho tornem a enrotllar, embolicar amb plàstic i ho tornem a posar una estona a la nevera.
Preparació de la cobertura de xocolata:
En un vol que pugui anar al microones, hi posem la xocolata a trossos i la llet. Escalfem la xocolata 1 minut, la traiem i amb una cullera l’anem remenant i trossejant. repetim l’operació fins que la xocolata està ben fosa i barrejada amb la llet.
Muntatge dels Phoskitos:
Traiem la massa amb el farcit de la nevera, la desemboliquem i la tallem a rodanxes més o menys d’un centímetre o centímetre i mig de gruix. Les anem posant a sobre d’una reixa i les banyem amb xocolata per sobre. Deixem refredar i ja està llest per menjar.
TEMPS APROXIMAT: 2h
DIFICULTAT: Baixa
AUTOR DE LA RECEPTA: Xevi Vilardell Bascompte
Comentaris 0