Ingredients per a 2 persones
- 1 peça de pit de pollastre obert
- 1 sípia gran neta
- 250 grams de gambes pelades
- Farina
- 1 ceba
- Caldo de peix
- Oli d’oliva
- All, julivert, pebre i sal
Preparació
1. Tallar la sípia a tires llargues finetes i posar-les al foc amb una mica d’oli fins que deixin anar tota l’aigua i la tornin a absorbir.
2. Saltejar les cues de gambes pelades amb oli i julivert. Un cop fetes, guardar-ho per separat.
3. Tallar la ceba a trossets molt petits i fins i posar-la a fregir a una altre paella amb un raig d’oli d’oliva que es vagi sofregint a foc lent.
4. Mentre la ceba s’estigui fent a foc lent, afegir una part de la sípia i les cues de gambes saltejades i tallades a trossets petits i tirar un parell de cullerades de farina. Un cop la farina quedi una mica torrada incorporar el caldo de peix i barrejar fins que vegeu que ha quedat una massa com de croquetes.
5. Salpebrejar el pit de pollastre i deixar-lo obert.
6. Estendre la barreja sobre el pit de pollastre i afegir-hi la sípia que teníem reservada en una paella a part.
7. Enrotllar el pit de pollastre i lligar-la amb fil de cuina.
8. Posar-ho al forn durant 90 minuts a 150ºC amb un rajolí de vi blanc.
9. Un cop el traieu del forn, retirar el fil de cuina i tallar-ho a rodanxes. Ja tenim el plat a punt per servir.
Un consell: és imprescindible esperar que el pit de pollastre de pagès estigui totalment fred abans de tallar-ho per tal que no es desfaci.
TEMPS APROXIMAT: 2h
DIFICULTAT: Baixa
RECEPTA ORIGINAL: POLLASTRE DEL MONTSENY
AUTOR DE LA RECEPTA: Pere Molins
Comentaris 0