Ingredients per a 4 persones
- 3 ous
- 150 g de sucre
- 100 g d’ametlles crues moltes
- 100 g de farina
- 125 g de mantega tova
- 1 cullerada de Nescafé
- 1 copeta de rom
- 2 cullerades rases de llevat
- 25 g de sucre llustre
- 1 pessic de sal
- 50 g d’ametlles a làmines lleugerament torrades
Preparació
- Es munten les clares a punt de neu i, a mig batre, s’afegeix la meitat del sucre.
- En un altre bol, es barregen els rovells amb la resta del sucre i es bat fins que el color groc agafi un to pàl•lid.
- Sense deixar de batre, s’afegeix la mantega, l’ametlla, el cafè i el rom barrejats i després, lentament, el llevat i la farina tamisada.
- S’hi tiren les clares d’ou tot barrejant amb suavitat fins que quedi una pasta homogènia.
- S’unta un motlle en forma de corona amb mantega.
- S’hi posen les ametlles al voltant i s’omple amb la massa.
- Es posa a coure al forn durant mitja hora a 170º. E
- s deixa refredar damunt d’una reixa, es desemmotlla i es decora amb el sucre llustre.
TEMPS APROXIMAT: 45′
DIFICULTAT: Baixa
AUTORA DE LA RECEPTA: Lourdes Pagès
Comentaris 0