Ingredients per a 8 persones
Per cada clara d’ou:
- 70 gr d’ametlles crues
- 50 gr de sucre
- 1 pessic de sal
- 1 cullerada sopera de farina rasa
- 1/2 cullerada de vainilla ensucrada
A partir d’aquí depenent del número de galetes s’ha de multiplicar els ingredients per la quantitat de clares que s’hi posin.
Preparació
Primer muntem les clares a punt de neu i hi anem afegint el sucre a poc a poc i el pessic de sal. Reservem les clares muntades.
Trinxem l’ametlla ben fina (amb un robot de cuina o amb la Thermomix) i hi barregem la farina i la vainilla. Barregem això amb les clares a punt de neu fins que quedi una pasta homogènia, sense grumolls i bastant espessa. Si no ho és prou (les galetes al forn se’ns xafarien), podem espessir-la amb una mica més de farina.
Amb una mànega pastissera, fem els pilotets sobre un paper de forn rematats amb una ametlla sencera al damunt. Ho posem al forn a uns 150-180º (depenent del forn) i durant 4-10 minuts (depenent també del forn). El cas és que no poden quedar molt torrades perquè semblaran galetes. Un cop fetes, deixar refredar a sobre una reixa. Si no ens les volem menjar al mateix dia, les podem congelar perquè conservin totes les seves propietats.
TEMPS APROXIMAT: 30′
DIFICULTAT: Baixa
AUTOR DE LA RECEPTA: Xevi Vilardell Bascompte
Comentaris 0