Radi: DEsactivat
Radi:
km Set radius for geolocation
Cercar

Arròs amb calçots, carxofes i bacallà

Arròs amb calçots, carxofes i bacallà

Arròs amb calçots, carxofes i bacallà

Ingredients per a 4 persones

  • 4 pastanagues, 2 porros i un brot d’api
  • 4 calçots i 4 carxofes
  • 300 g d’arròs carneroli
  • 100 g de bacallà escaixat
  • 3 cullerades d’allioli muntat
  • 2 cullerades soperes de panses
  • 4 daus petits de morro de bacallà
  • Oli i sal

Preparació

Comencem fent el brou vegetal: agafem les pastanagues, els porros, les tiges de les carxofes i el brot d’api i ho tallem ben petit. Tot seguit, ho sofregim fins que quedi ben daurat i hi afegim 2 litres d’aigua i ho deixem bullir durant mitja hora. Reservem el brou.

Per fer l’arròs, comencem pelant, netejant i tallant els calçots a trossos petits i coent-los amb una mica d’oli. A banda, pelem les carxofes, les tallem finetes i, ràpidament, les saltem amb una mica d’oli, perquè no quedin negres. Agafem una paella antiadherent i hi posem els calçots, les carxofes i l’arròs. Hi donem unes quantes voltes i, tot seguit, hi afegim el brou vegetal que el tindrem calent durant uns 16-17 minuts. Ho anem remenant i afegint brou a mesura que l’arròs el consumeixi. Quan faltin 5 minuts hi posem el bacallà esqueixat.

Independentment, posem l’allioli sobre el bacallà i les panses sobre l’allioli. Seguidament, ho posem al forn a 200º, uns 4 o 6 minuts, fins que ens quedi gratinat. Un cop fet això, ens disposem a emplatar-ho: posem l’arròs al fons del plat i el bacallà gratinat a sobre.

 

TEMPS APROXIMAT: 1h
DIFICULTAT: Baixa

AUTOR DE LA RECEPTA: El Morter Restaurant

 

Comentaris 0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb

fourteen − one =

Pre-sale Questions