Ingredients per a 8 persones
Per a la planxa de pa de pessic:
- 4 ous si són grans o 5 si són petits.
- 100 gr. de sucre
- 100 gr, de farina.
- 1 culleradeta de llevat en pols.
Per la crema de mantega a la xocolata:
- 250 grs. de mantega estovada a temperatura ambient
- 140 grs. de sucre (millor si és sucre en pols )
- 70 ml. d’ aigua
- 60 grs. de xocolata “Nestlé postres intenso”
Per la ganache de xocolata blanca:
- 150 grs. de xocolata “Neslé postres blanco”
- 70 ml. de nata líquida
Preparació
- Separar els rovells de les clares i batre els rovells juntament amb el sucre.
- Passar el llevat i la farina pel tamís o colador i afegir-hi els rovells amb el sucre.
- Muntar les clares a punt de neu amb un pessic de sal i afegir-les a la barreja anterior.
- Folrem la plata del forn amb paper de forn. ( amb aquesta quantitat d’ ingredients surt una planxa de pa de pessic que omple la plata de un forn estàndar) Escampem la barreja per tota la plata.
- Ho posem al forn , preescalfat, a uns 220 graus durant uns 7-10 minuts. Es important vigilar la cocció i no passar-nos doncs si es cou massa no anirà bé d’ enrotllar. El podem punxar amb un escuradents per saber si està cuit.
- Quan és cuit el traiem del forn i de seguida el posem damunt un drap que tindrem estès en el marbre, amb el paper de forn de cara amunt. Traiem amb compte el paper de forn.
- Enrotllem el drap juntament amb la planxa de pa de pessic i el deixem refredar.
- El desemboliquem del drap.
- Fem la crema de mantega: Batem amb la batedora de varilles la mantega, l’ aigua, el sucre i la xocolata desfeta al microones.
- Fem la cobertura de xocolata blanca: posem la nata líquida en un cassó al foc. Quan bull, la retirem i afegim la xocolata blanca a trossos. Barregem bé fins que estigui ben desfeta. La deixem refredar barrejant-la de nou de tant en tant.
- Omplim la planxa de pa de pessic amb la crema de mantega, l’ enrotllem i l’ untem amb la ganache de xocolata blanca.
- El decorem com més ens agradi i el reservem a la nevera.
TEMPS APROXIMAT: —
DIFICULTAT: Mitjana
RECEPTA PUBLICADA ORIGINALMENT A: M’agrada cuinar – annafs-cuinafcil.blogspot.com.es
AUTORA DE LA RECEPTA: Anna Fornell
Comentaris 0