Ingredients per a 8 persones
- 200 ml. d’ aigua tèbia
- 1 culleradeta de sal
- 1 culleradeta de sucre
- 1 cullerada d’oli d’oliva
- Unes fulles triturades de romaní.
- 350 g de farina de força
- 15 gr de llevat fresc
Per posar per damunt:
- Ceba fregida prèviament, olives…
Preparació
1-Primer pas de la preparació
A la panificadora: Hi posem tots els ingredients per l’ ordre que estan escrits a la llista d’ingredients. Seleccionem un programa d’amassar i llevar.
Manualment: En un bol petit barregem el llevat amb una mica d’aigua . Ho deixem en un lloc tebi ( dins el forn apagat) fins que la barreja estigui espumosa. L’afegim a la farina juntament amb l’oli,el romaní, la sal, i el sucre. Amassem bé en una superfície enfarinada durant uns 10 minuts. Deixem llevar durant uns 45 minuts dins un bol tapada amb un drap.
2-Segon pas de la preparació
Quan ja tinguem la massa preparada, ens enfarinem una mica les mans i la posem en un motlle untat amb oli d’oliva. La posem al mig i l’ escampem amb els artells (nudillos) cap a les vores de la plata.
Hi aboquem la ceba per damunt, i les olives pressionant lleugerament. L’amanim amb un pols de sal i un raget d’oli, si volem també amb una mica més de romaní picat.
La posem al forn durant uns 18 minuts a 200º.
TEMPS APROXIMAT: —
DIFICULTAT: Baixa
AUTORA DE LA RECEPTA: Anna Fornell
RECEPTA PUBLICADA ORIGINALMENT A:
M’agrada cuinar – annafs-cuinafcil.blogspot.com.es
Comentaris 0