Radi: DEsactivat
Radi:
km Set radius for geolocation
Cercar

Braç de gitano de trufa i festucs

Braç de gitano de trufa i festucs

Braç de gitano de trufa i festucs

Ingredients per a 8 persones

Pel pa de pessic:

  • Farina i mantega pel motlle
  • 40 gr de farina
  • 1 cullerada de postres de llevat tipus Royal
  • 25 gr de cacau en pols
  • 4 ous
  • 100 gr de festucs torrats i pelats
  • 75 gr de sucre llustre

Pel farciment:

  • 150 gr de xocolata negra
  • 3 rovells d’ou
  • 50 gr de sucre llustre
  • 375 ml de nata
  • Sucre llustre per decorar

Preparació

Passem els festucs per la picadora fins que quedin trossets petits però no pols i els reservem.

Batem els rovells amb el sucre fins que quedin d’un color blanquinós i tripliquin el seu volum. Afegim de manera suau amb una espàtula la farina, el llevat, el cacau i la meitat dels pistatxos.

Untem amb mantega una plata del forn de 30x40cm aproximadament. Folrem la base i les parets amb paper de forn. Untem amb una mica de mantega el paper i espolvoregem amb farina. Hi avoquem la mescla anterior (ha de quedar ben repartida per tota la base) i ho posem al forn pre escalfat a 190º uns 10 o 12 minuts fins que quedi ferm al tacte.

Mentrestant, posem un paper de forn a sobre del marbre i repartim per sobre els pistatxos que ens queden. Un cop fet el pa de pessic, el traiem del forn i el bolquem a sobre dels pistatxos, de forma que els pistatxos s’hi enganxin i a la part de dalt ens quedi el paper de forn, que retirarem amb compte. Mentre encara està calent, enrotllem amb el paper de forn dels pistatxos el pa de pessic i el deixem refredar (així ens agafa la forma i no es trencarà quan l’enrotllem amb el farcit).

Ara anem a preparar el farciment. Fonem la xocolata al microones. Batem els rovells i el sucre fins que quedin espessos i d’un color blanquinós. Hi afegim amb una espàtula de goma la xocolata fosa. Muntem la nata i també la incorporem a aquesta barreja amb l’ajuda d’una espàtula de forma suau.

Per acabar, anem a fer el muntatge final del braç. Desenrotllem el pa de pessic i hi posem la trufa per sobre ben repartida deixant un marge d’un parell de dits a tot el voltant. Enrotllem tan fort com sigui possible. Espolvoregem amb sucre llustre per sobre. Ja ho podem servir.

 

TEMPS APROXIMAT: 1h
DIFICULTAT: Mitjana

AUTORA DE LA RECEPTA: Lourdes Pagès

Comentaris 0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb

11 − six =

Pre-sale Questions