Ingredients per a 6 persones
- 125 ml d’aigua
- 50 g de mantega
- 1 pessic de sal
- 80 g de farina
- 2 ous
- 200 g de bacallà esqueixat i dessalat
- 2 grans d’all
- 1 grapat de fulles de julivert
- Oli per fregir
Preparació
- En un cassó, posem l’aigua la mantega i la sal a bullir.
- Un cop la mantega està desfeta hi afegim la farina de cop i anem remenant fins que quedi ben integrada a la massa.
- Fora del foc hi afegim els ous d’un en un i remenem fins que quedi una pasta homogènia.
- Triturem l’all i julivert petit per posar a dins la pasta.
- Trossegem el bacallà dessalat ben petit i l’afegim a la pasta.
- Un cop ho tenim tot ben barrejat, ja podem fer els bunyols.
- En una paella amb força oli hi anem posant les boles de bunyol que farem amb l’ajuda de dues culleres petites (penseu que al fregir-se la massa creix una mica). L’oli ha d’estar no massa calent i els bunyols els hem de deixar fer a poc a poc.
- Quan estiguin rossos, els traiem i els posem sobre un paper absorbent per retirar l’oli que sobra.
AUTOR DE LA RECEPTA: Lourdes Pagès
Comentaris 0