Ingredients per a 8 persones
Per la massa:
- 100 gr. nous
- 340 gr. pastanagues
- 200 gr. farina de rebosteria
- 80 gr. farina integral
- 4 ous
- 200 gr. de sucre
- 100 gr. de sucre moreno
- 240 ml. d’oli
- 2 culleradetes. D’essència de vainilla
- 1 sobre de llevat
- 1/2 culleradeta de sal
- 3 culleradete. de canyella
Frosting (cobertura):
- 150 gr. de formatge crema tipus Philadelphia
- 125 gr. de sucre picat
- 25 gr. de mantega
- 150 ml. de nata líquida
Preparació
Triturem la pastanaga amb una trituradora qualsevol fins que quedin trossos ben petits però no puré. Ho reservem. En un bol, hi posem la farina, el llevat, la sal i la canyella. Ho remenem per integrar tots els ingredients y que quedi una barreja homogènia.
En un altre barrejarem els ous amb el sucre fins que quedi una massa blanca i espumosa, hi afegirem l’oli i l’essència de vainilla i continuarem remenant fins a obtenir una barreja homogènia i lleugera.
Ara barrejarem els ingredients líquids amb els secs fins a aconseguir una massa lleugera, seguidament hi afegim la pastanaga, les nous i ho barregem fins a integrar-ho en la massa.
Ara ho fiquem en un motllo engrassat amb mantega i ho fiquem al forn ja preescalfat a 180 graus. Ho deixarem coure 1 hora aproximadament. Ho punxem amb un escuradents i si surt net ja ho tindrem llest. Deixeu-lo un punt cru si us agrada la sensació de moll que sol anar bé amb la l’integral i la pastanaga.
PER FER EL FROSTING:
Posarem en un bol el formatge i la mantega (tingueu a temperatura ambient per poder-ho treballar millor), remeneu-ho fins que quedi gairebé a punt de neu. Després afegiu-hi el sucre i la vainilla fins que quedi uniforme. Feu que la nata arribi també al punt de neu, i aneu-l’hi afegint de mica en mica sense deixar de remenar. Finalment, unteu el pastís al vostre gust amb aquest cobertura. Algunes persones els agrada tallar la tortada pel mig i posar-hi frosting.ës uan idea per si sou molt llaminers.
Bon profit!!!!
TEMPS APROXIMAT: 1h 30′
DIFICULTAT: Baixa
AUTOR DE LA RECEPTA: Joan Trabal
Comentaris 0