Ingredients per a 8 persones
Ingredients per la massa mare:
- 100 gr de farina de força
- 100 ml de llet tèbia
- 30 gr de llevat fresc
Per la coca:
- 350 gr de farina de força
- 100 gr de sucre
- 45 gr de llet
- 2 ous
- 80 gr de mantega
- La ratlladura de la pell d’una llimona
- Unes gotes d’anís (opcional)
- Un pessic de sal
- Crema
- Pinyons al gust
- Cireres confitades
- Sucre al gust
Per la crema:
- 1 liltre de llet
- 6 yemas d’ou
- 200gr de sucre
- 50 gr de maicena
- 1 branqueta de canyella
- 1 tros de pell de llimona
Preparació
Preparem la crema la nit anterior:
- Del litre de llet reservarem un got. La resta, la posarem a escalfar amb la branqueta de canyella i el tros de pell de llimona. Mentrestant, barrejarem el sucre, la Maizena, les yemes i el got de llet.
- Quan la llet que s’estava escalfant ja estigui bullint, hi afegirem la mescla anterior, i no deixarem de remoure amb les varetes, fins que veiem que s’espessa.
- Retirarem la canyella i la llimona i deixarem refredar.
Preparem la massa mare la nit anterior o pel matí:
- Barregem la farina, amb el llevat trossejat i la llet tèbia.
- Ho deixarem reposar en un bol tapat amb un drap de cuina i en un lloc fresc.
Preparem la coca:
- Barregem en un bol gran la llet amb un pessic de sal, la talladura de la llimona, la mantega a punt de pomada, i el sucre.
- Afegirem els ous i les gotes d’anís, i barrejarem durant un minut.
- Incorporem la farina i la massa mare i amassarem durant 10 minuts o fins que es desenganxi de les parets del bol.
- Disposarem la massa a la taula de treball, lleugerament enfarinada i amassem una mica mes.
- Li donarem forma ovalada i la col·locarem sobre la placa del forn. Jo hi vaig posar un paper vegetal.
- L’anirem aplanat i donant-li la forma que vulguem, fins deixar un gruix d’uns 1.5 cm.
- La deixarem reposar a temperatura ambient fins que dobli el seu volum.
- Preescalfem el forn a 180º.
- Quan la massa ja hagi pujat, decorarem al gust de cadascú amb la crema, els pinyons, les cireretes i força sucre.
- Introduïm la coca al forn i la deixem uns 20 minuts. Encara pujarà més, pel que es té que comprovar que esta cuit l’interior (punxant amb un escuradents).
- Retirem del forn i deixem refredar.
TEMPS APROXIMAT: —
DIFICULTAT: Mitjana
RECEPTA PUBLICADA ORIGINALMENT A: La Cuina de l’Àvia – lacuinadelavia-e.blogspot.com.es
Comentaris 0