Radi: DEsactivat
Radi:
km Set radius for geolocation
Cercar

Coca de crema i pinyons

Coca de crema i pinyons

Coca de crema i pinyons

Ingredients per a 8 persones

Ingredients per la massa mare:

  • 100 gr de farina de força
  • 100 ml de llet tèbia
  • 30 gr de llevat fresc

Per la coca:

  • 350 gr de farina de força
  • 100 gr de sucre
  • 45 gr de llet
  • 2 ous
  • 80 gr de mantega
  • La ratlladura de la pell d’una llimona
  • Unes gotes d’anís (opcional)
  • Un pessic de sal
  • Crema
  • Pinyons al gust
  • Cireres confitades
  • Sucre al gust

Per la crema:

  • 1 liltre de llet
  •  6 yemas d’ou
  • 200gr de sucre
  • 50 gr de maicena
  • 1 branqueta de canyella
  • 1 tros de pell de llimona

Preparació

Preparem la crema la nit anterior:

  1. Del litre de llet reservarem un got. La resta, la posarem a escalfar amb la branqueta de canyella i el tros de pell de llimona. Mentrestant, barrejarem el sucre, la Maizena, les yemes i el got de llet.
  2. Quan la llet que s’estava escalfant ja estigui bullint, hi afegirem la mescla anterior, i no deixarem de remoure amb les varetes, fins que veiem que s’espessa.
  3. Retirarem la canyella i la llimona i deixarem refredar.

Preparem la massa mare la nit anterior o pel matí:

  1. Barregem la farina, amb el llevat trossejat i la llet tèbia.
  2. Ho deixarem reposar en un bol tapat amb un drap de cuina i en un lloc fresc.

Preparem la coca:

  1. Barregem en un bol gran la llet amb un pessic de sal, la talladura de la llimona, la mantega a punt de pomada, i el sucre.
  2. Afegirem els ous i les gotes d’anís, i barrejarem durant un minut.
  3. Incorporem la farina i la massa mare i amassarem durant 10 minuts o fins que es desenganxi de les parets del bol.
  4. Disposarem la massa a la taula de treball, lleugerament enfarinada i amassem una mica mes.
  5. Li donarem forma ovalada i la col·locarem sobre la placa del forn. Jo hi vaig posar un paper vegetal.
  6. L’anirem aplanat i donant-li la forma que vulguem, fins deixar un gruix d’uns 1.5 cm.
  7. La deixarem reposar a temperatura ambient fins que dobli el seu volum.
  8. Preescalfem el forn a 180º.
  9. Quan la massa ja hagi pujat, decorarem al gust de cadascú amb la crema, els pinyons, les cireretes i força sucre.
  10. Introduïm la coca al forn i la deixem uns 20 minuts. Encara pujarà més, pel que es té que comprovar que esta cuit l’interior (punxant amb un escuradents).
  11. Retirem del forn i deixem refredar.

 

TEMPS APROXIMAT:
DIFICULTAT: Mitjana

RECEPTA PUBLICADA ORIGINALMENT A: La Cuina de l’Àvia – lacuinadelavia-e.blogspot.com.es

 

Comentaris 0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb

three × four =

Pre-sale Questions