Ingredients per a 8 persones
Ingredients per la base:
- 1 taronja ben grossa o 2 petites
- 3 ous
- 300 gr de sucre
- 250 ml de oli d’oliva suau (encara que a la recepta posava de girasol, però jo no el faig servir mai)
- 100 gr de xocolata negra trossejada i fosa
- 25 gr de cacau en pols
- 250 gr de farina
- 1 culleradeta de llevat en pols
Ingredients per la cobertura:
- 200 gr de xocolata negra trossejada
- 225 ml de nata per muntar
- Taronja confitada i ensucrada per decorar
Preparació
- Punxem la taronja i la bullim en aigua durant mitja hora.
- Després la triturarem, traient abans les pipes, tota sencera, fins que ens quedi un puré i deixem refredar.
- Pre escalfem el forn a 180º i untem amb mantega el motllo rodó.
- Batrem lleugerament els ous, amb el sucre i l’oli.
- Poc a poc, incorporarem el puré de taronja i la xocolata fosa, ja freds.
- Afegirem el cacau, la farina i el llevat i ho batrem bé amb les barilles.
- Ho posarem al forn uns 45-50 minuts. Ho punxarem per veure si està cuit.
- Ho posarem a sobre d’una reixeta perquè es refredi.
- Per preparar la cobertura: posem la xocolata a desfer en un cassó juntament amb la nata i ho farem bullir.
- Remoure fins que estigui homogeni.
- Deixem refredar (mínim una hora) i ho estendrem per sobre del pastis.
- Ho posarem a la nevera perquè qualli i a última ho decorarem amb la taronja.
TEMPS APROXIMAT: —
DIFICULTAT: Baixa
RECEPTA PUBLICADA ORIGINALMENT A: La Cuina de l’Àvia – lacuinadelavia-e.blogspot.com.es
Comentaris 0