Radi: DEsactivat
Radi:
km Set radius for geolocation
Cercar

Zapallitos farcits

Zapallitos farcits

Zapallitos farcits

Ingredients per a 6 persones

  • 3 zapallitos (el zapallito és una mena de carbassó-carbassa, la llavor és d’algun país de sudamèrica, no sé quin. Ens van donar la llavor i els hem produït a l’hort dels Gómez)

Per al farcit:

 

  • 2 quarters de pollastre
  • una ceba gran
  • 2 pastanagues
  •  2 grans d’all
  • Les verduretes que li vulgueu afegir.
  • Oli d’oliva o margarina
  • Una cullerada de farina
  • Llet
  • Nou moscada

Per a la salsa de tomàquet:

  • 1/2 ceba
  • 4 o 5 tomàquets madurs
  • Podeu condimentar-la amb orenga o l’espècie que tingueu costum

Preparació

  1. Es parteixen els zapallitos, es marquen amb el ganivet unes ratlles per tal que es coguin millor al forn. S’enfornen a 180º durant uns 3/4 d’hora, fins que la polpa està cuita.
  2. Es rosteix el pollastre a la cassola amb totes les verduretes que se us acudeixin o tingueu a mà. Un cop rostit es pica a la picadora.
  3. Fem una beixamel lleugera. Posem en un cassó l’oli d’oliva o la margarina, i afegim la farina i remenem fins que està una mica rossa, rasquem una mica de nou moscada i li afegim, juntament amb un polsim de sal. Seguidament hi anem posant la llet i, a foc lent, remenem contínuament fins que es va espessint.
  4. Barregem el rostit picat amb la beixamel. Ja tenim el farcit fet.
  5. Posem porcions d’aquest farcit damunt de cada un dels zapallitos.
  6. Fem la salsa de tomàquet: Sofregim una mica la ceba, hi afegim el tomàquet ratllat, la sal, un polsim de sucre i l’orenga.
  7. Es cobreix el zapallito farcit amb la salsa de tomàquet.
  8. Opcionalment es pot posar al forn a gratinar amb formatge ratllat pel damunt.

 

TEMPS APROXIMAT:
DIFICULTAT: Baixa

AUTOR DE LA RECEPTA: Montse Sutorras Nebot

 

 

 

 

Comentaris 0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb

fifteen + two =

Pre-sale Questions