Ingredients per a 6 persones
- 3 zapallitos (el zapallito és una mena de carbassó-carbassa, la llavor és d’algun país de sudamèrica, no sé quin. Ens van donar la llavor i els hem produït a l’hort dels Gómez)
Per al farcit:
- 2 quarters de pollastre
- una ceba gran
- 2 pastanagues
- 2 grans d’all
- Les verduretes que li vulgueu afegir.
- Oli d’oliva o margarina
- Una cullerada de farina
- Llet
- Nou moscada
Per a la salsa de tomàquet:
- 1/2 ceba
- 4 o 5 tomàquets madurs
- Podeu condimentar-la amb orenga o l’espècie que tingueu costum
Preparació
- Es parteixen els zapallitos, es marquen amb el ganivet unes ratlles per tal que es coguin millor al forn. S’enfornen a 180º durant uns 3/4 d’hora, fins que la polpa està cuita.
- Es rosteix el pollastre a la cassola amb totes les verduretes que se us acudeixin o tingueu a mà. Un cop rostit es pica a la picadora.
- Fem una beixamel lleugera. Posem en un cassó l’oli d’oliva o la margarina, i afegim la farina i remenem fins que està una mica rossa, rasquem una mica de nou moscada i li afegim, juntament amb un polsim de sal. Seguidament hi anem posant la llet i, a foc lent, remenem contínuament fins que es va espessint.
- Barregem el rostit picat amb la beixamel. Ja tenim el farcit fet.
- Posem porcions d’aquest farcit damunt de cada un dels zapallitos.
- Fem la salsa de tomàquet: Sofregim una mica la ceba, hi afegim el tomàquet ratllat, la sal, un polsim de sucre i l’orenga.
- Es cobreix el zapallito farcit amb la salsa de tomàquet.
- Opcionalment es pot posar al forn a gratinar amb formatge ratllat pel damunt.
TEMPS APROXIMAT: —
DIFICULTAT: Baixa
AUTOR DE LA RECEPTA: Montse Sutorras Nebot
Comentaris 0