Radi: DEsactivat
Radi:
km Set radius for geolocation
Cercar

Coca de forner

Coca de forner

Coca de forner

Ingredients per a 8 persones

  • 500 g de farina de rebosteria
  • 10 g de sal
  • 280 g d’aigua
  • 25 g d’oli (i una mica més per pintar després les coques)
  • 10 g de llevat fresc
  • Pinyons
  • Sucre
  • Anís

Preparació

Posar la farina, el llevat, la sal i l’oli en una màquina amassadora, engegar-la a velocitat baixa i anar-hi afegint l’aigua de mica en mica. Deixar-ho amassar força estona, aproximadament uns 12 minuts. Un cop tinguem la massa feta, deixar-la reposar en un bol tapada amb un drap durant una hora.

Quan la massa hagi fermentat, en fem 3 trossos. Sobre una superfície enfarinada, aplanem una mica cada un dels trossos amb les mans fins que puguem doblar-los com si fossin un tríptic. Un cop doblats en 3 trossos els fem córrer sobre el marbre com si d’un xurro de plastilina es tractés. Aquestes masses les deixem fermentar fins que doblin el seu volum.

Finalment, preparem uns papers de forn on hi posem les masses a sobre i els hi donem la forma de coca amb les mans, tot aixafant-les. Les pintem amb oli d’oli, hi escampem el sucre i els pinyons per sobre i ho posem al forn a 250º durant uns 10 12 minuts. Immediatament quan surten del forn, les ruixem amb anís al gust.

 

TEMPS APROXIMAT: 2h
DIFICULTAT: Mitjana

AUTORA DE LA RECEPTA: Lourdes Pagès

Comentaris 0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb

eighteen − 1 =

Pre-sale Questions