Ingredients per a 12 persones
Ingredients per 12 coulants individuals:
COULANTS:
- 8 rovells
- 120 gr de sucre
- 120 gr de pasta de cacauet
- 120 gr de mantega
- 1 clara muntada a punt de neu
CREMÓS DE XOCOLATA:
- 230 gr de xocolata del 70% de cacau
- 250 gr de llet
- 250 gr de nata
- 5 rovells
- 60 gr de sucre
Preparació
PREPARACIÓ UTILITZANT THERMOMIX
COULANTS:
- Tirem el sucre al vas (ben sec) i el fem pols programant 10 segons velocitat 5-10 progressiu. Reservem a part.
- Posem la papallona al vas i muntem la clara d’ou programant un minut velocitat 4. Reservem a part.
- Sense netejar el vas hi afegim la mantega i pasta de cacauet i programem 4 minuts, 80º, velocitat 3 fins a fer-ne una pasta homogènia.
- Afegim els rovells i el sucre i, sense programar temperatura, barregem 2 minuts a velocitat 4.
- Ho posem en un bol i amb l’ajut d’una espàtula incorporem la clara a punt de neu que tenim reservada.
- Posem la barreja en motlles individuals untats amb mantega i farina i ho posem al congelador.
- A l’hora de servir s’ha de tenir el forn calen a 200º i posar-hi els coulants directament del congelador. El temps de cocció serà, com a màxim, 10 minuts. Recordeu que ha de quedar cru de dintre.
CREMÓS DE XOCOLATA:
1. Triturar la xocolata fins a fer-la pols programant 10 segons velocitat 5-10 progressiu.
2. Afegiu la resta d’ingredients i programeu 7 minuts, 80º i velocitat 4. Retireu del vas així que la màquina pari.
PRESENTACIÓ FINAL:
Desemmotllar els coulants i servir sobre un fons de cremós de xocolata.
TEMPS APROXIMAT: 15′
DIFICULTAT: Baixa
AUTOR DE LA RECEPTA: Xevi Vilardell Bascompte
Comentaris 0