Ingredients
- 250 gr de farina
- 125 gr d’ametlles
- 50 gr de cacau amarg
- 125 gr de mantega
- 140 gr de sucre morè
- 2 ous
- 1 pessic de sal
Preparació
En un bol, barrejar la farina, el cacau i el pessic de sal. En un altre, treballar la mantega i el sucre amb una batedora elèctrica fins a obtenir una crema. En aquesta crema, afegir-hi un ou sencer i un rovell. Tot seguit incorporar-hi els ingredients secs i 75 gr de les ametlles triturades ben fines. Barrejar fins que quedi una pasta homogènia. Embolicar-la amb film transparent i posar-la mitja hora a la nevera.
Estirar la pasta sobre una superfície lleugerament enfarinada fins que quedi d’un gruix de mig centímetre aproximadament. Tallar les galetes amb la forma desitjada i posar-les en una safata que pugui anar al forn, una mica separades entre elles. Batre a punt de neu la clara d’ou que ens queda i utilitzar-la per a glassejar les galetes (pintar-les amb l’ajuda d’un pinzell). Triturar toscament les ametlles que ens queden i espolvorejar-les per sobre les galetes. Posar-ho al forn durant 10 o 15 minuts fins que estiguin dorades a 180º amb el forn pre escalfat. Tot seguit, deixar-les refredar sobre una reixa.
TEMPS APROXIMAT: 1h
DIFICULTAT: Baixa
AUTORA DE LA RECEPTA: Lourdes Pagès
Comentaris 0