Ingredients per a 8 persones
- 260 ml d’ aigua
- 20 gr de llet en pols
- 10 gr de sal
- 50 gr de sucre
- 500 g de farina de força
- 25 g de llevat fresc
- 250 g. de mantega (pels plecs)
- 1 ou batut /per pintar els croissants)
- Sucre (per espolsar per damunt)
Preparació
Amasat en màquina o en panificadora:
Introduim els ingredients a la panificadora per l’ ordre que estan escrits. Deixem amasar durant uns 8 minuts.
Amasat a mà:
Posem la farina en un bol i tots els ingredients al damunt. Barregem. Quan estigui ja tot integrat, pasem la pasta al marbre de la cuina empolsinat de farina i continuem amasat fins obtenir un pasta ben llisa.
Estirem la masa amb el corró fins a obtenir un rectacle d’ uns 2 cm de gruix. La posem en una plata, la tapem amb film transparent i la deixem a la nevera durant 1 hora com a mínim.
Emboliquem la mantega amb film i l’ estirem amb el corró o amb les manes fins que quedi plana. Reservem a la nevera.
Passat el repòs, posem la pasta en el marbre de la cuina enfarinat i si cal l’ estirem més perquè hem de posar la mantega al centre i hem de fer un plec amb la part de la massa d’ una banda i a damunt un altre plec amb l’ altre part de massa. Fet això, posem la pasta 15 minuts a la nevera, tapada amb film.
La traiem, i l’ estirem horitzontalment fins a 1.5 de gruix amb el corró. Fem de nou els plecs com abans i altre vegada a la nevera 15 minuts. Repetim dues vegades més l’ operació. En total hem de fer 4 vegades els plecs. Després de fer l’ últim plec deixem la pasta a la nevera 30 minuts. La traeim, agafem una part de massa més o menys la meitat ( l’ altra la reservem a la nevera, i la traurem quan acabem de formar els primers croissants) l’ estirem damunt el marbre enfarinat fins que faci 1 cm de gruix. Tallem triàngles de 8 cm. d’ alçada per 4 cm. de base ( si volem fer croissants grans fem els triangles de 16 cm d’ alçada per 8 cm de base), per fer aixó jo em faig una plantilla de cartró per anar-los tallant tots igual.
Fem un petit tall a la base del croissant, estirem una mica les puntes i enrotllem el croissant des de la base.
Posem paper de forn a la plata i anem col·locant els croissants. Els tapem amb un drap i els deixem fermentar durant 1 hora.
TEMPS APROXIMAT: —
DIFICULTAT: Mitjana
AUTORA DE LA RECEPTA: Anna Fornell
RECEPTA PUBLICADA ORIGINALMENT A:
M’agrada cuinar – annafs-cuinafcil.blogspot.com.es
Comentaris 0