Radi: DEsactivat
Radi:
km Set radius for geolocation
Cercar

Croissants de mantega

Croissants de mantega

Croissants de mantega

Ingredients per a 8 persones

  • 260 ml d’ aigua
  • 20 gr de llet en pols
  • 10 gr de sal
  • 50 gr de sucre
  • 500 g de farina de força
  • 25 g de llevat fresc
  • 250 g. de mantega (pels plecs)
  • 1 ou batut /per pintar els croissants)
  • Sucre (per espolsar per damunt)

Preparació

Amasat en màquina o en panificadora:
Introduim els ingredients a la panificadora per l’ ordre que estan escrits. Deixem amasar durant uns 8 minuts.

Amasat a mà:
Posem la farina en un bol i tots els ingredients al damunt. Barregem. Quan estigui ja tot integrat, pasem la pasta al marbre de la cuina empolsinat de farina i continuem amasat fins obtenir un pasta ben llisa.

Estirem la masa amb el corró fins a obtenir un rectacle d’ uns 2 cm de gruix. La posem en una plata, la tapem amb film transparent i la deixem a la nevera durant 1 hora com a mínim.

Emboliquem la mantega amb film i l’ estirem amb el corró o amb les manes fins que quedi plana. Reservem a la nevera.

Passat el repòs, posem la pasta en el marbre de la cuina enfarinat i si cal l’ estirem més perquè hem de posar la mantega al centre i hem de fer un plec amb la part de la massa d’ una banda i a damunt un altre plec amb l’ altre part de massa. Fet això, posem la pasta 15 minuts a la nevera, tapada amb film.

La traiem, i l’ estirem horitzontalment fins a 1.5 de gruix amb el corró. Fem de nou els plecs com abans i altre vegada a la nevera 15 minuts. Repetim dues vegades més l’ operació. En total hem de fer 4 vegades els plecs. Després de fer l’ últim plec deixem la pasta a la nevera 30 minuts. La traeim, agafem una part de massa més o menys la meitat ( l’ altra la reservem a la nevera, i la traurem quan acabem de formar els primers croissants) l’ estirem damunt el marbre enfarinat fins que faci 1 cm de gruix. Tallem triàngles de 8 cm. d’ alçada per 4 cm. de base ( si volem fer croissants grans fem els triangles de 16 cm d’ alçada per 8 cm de base), per fer aixó jo em faig una plantilla de cartró per anar-los tallant tots igual.

Fem un petit tall a la base del croissant, estirem una mica les puntes i enrotllem el croissant des de la base.

Posem paper de forn a la plata i anem col·locant els croissants. Els tapem amb un drap i els deixem fermentar durant 1 hora.

 

TEMPS APROXIMAT:
DIFICULTAT: Mitjana

AUTORA DE LA RECEPTA: Anna Fornell
RECEPTA PUBLICADA ORIGINALMENT A:
M’agrada cuinar – annafs-cuinafcil.blogspot.com.es

Comentaris 0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb

thirteen − 10 =

Pre-sale Questions