Ingredients per a 4 persones
- 1 ceba
- 1 sípia
- 2 tomàquets madurs
- Fideus nº0 ( 60 o 70 grams/persona )
- Gambes pelades
- Caldo de verdura o de peix (o aigua)
- Oli
- Sal
Preparació
Picar la ceba i sofregir-la a la paella que es farà la fideuà. Quan la ceba comenci a canviar de color, afegir-hi la sípia tallada a daus. Quan ja estar ben sofregit afegir-hi els tomàquets madurs ratllats, salar i deixar reduir fins que no queda gens d’aigua.
Per altra banda s’han de enrossir els fideus a una paella antiadherent amb oli ( és important no parar de remanar els fideus de manera que s’enrosseixin de forma homogènia). Un cop enrossits tirar-los a la paella amb el sofregit i remenar. Tirar-hi les gambes pelades. Posar el forn a escalfar. Escalfar el caldo fins que bulli i tirar-ne una part (sense que quedin coberts del tot) i remanar. Quan l’aigua torna a bullir ( ara ja dins de la paella ) posar la paella al forn amb el gratinador engegat durant 5 minutets ( fins que els fideus s’aixequin ).
Es pot acompanyar la fideuà amb una mica de maionesa amb all.
AUTOR DE LA RECEPTA: Marta Soler Sallés
Comentaris 0