Ingredients per a 2 persones
- 2 patates grans bullides
- 1 pastanaga gran
- Mongeta verda (millor de la rodona)
- 2 carxofes
- Farina
- Pèsols (els nostres eren congelats)
- Pedro Ximénez
- Sal
- Pebre (és més bo acabat de moldre)
- Oli d’oliva
Preparació
1. Aixafar la patata amb una forquilla. Estendre film transparent -nosaltres ho vam fer sobre l’estoreta de fer sushi- i, amb l’ajuda de les mans, fer una base de patata, mirant que quedi una base ferma i sense espais buits.
2. Posar la pastanaga tallada a tires llargues i la mongeta. La pastanaga i les mongetes bullides o escaldades si les voleu més cruixents.
3. Amb molt de compte anar cargolant fins que quedi un rotllet. Guardar a la nevera -ho podeu preparar d’un dia per l’altre-.
4. Quan es vulgui servir, treure de la nevera el rotllet i preparar la resta dels ingredients.
5. Pelar la carxofa i quedar-se només amb la part més tendre, tallar-la per la meitat i tallar làmines primes. Arrebossar en farina i fregir en abundant oli calent. Retirar del foc quan estiguin rosses i tirar una mica de sal en escates (també ho podeu fer en el moment d’emplatar).
6. A una paella amb poc oli abocar els pèsols, salpebrar i quan hagi passat uns cinc minuts tirar el Pedro Ximénez, deixar fins que es redueixi fins a la meitat. Penseu que ha de quedar una mica de suc per poder acabar el plat, no han de quedar uns pèsols secs.
7. Tallar el braç i passar a una paella amb poc oli, amb poca estona per cada costat n’hi haurà prou. Ha d’estar molt calenta la paella per anar bé.
8. Emplatar amb una base del braç de patata, els pèsols amb la reducció i acabar amb la carxofa cruixent.
RECEPTA PUBLICADA ORIGINALMENT A: Coses de Llàbiro – cosesdellabiro.blogspot.com.es
Comentaris 0