Ingredients per a 8 persones
- 325 ml d’aigua
- 100 ml d’oli d’oliva verge
- 2 c/c sal + sal marina gruixuda per empolvorar
- 2 c/s llet en pols
- 2 c/s farigola fresca picada + un pessic per empolvorar
- 50 g de tomàquets secs tallats a daus
- 50 g de formatge parmesà ratllat
- 25 g de sèsam
- 1 c/c sucre
- 2 c/c de llevat sec de forner
- 600 g de farina de força
Preparació
Posem els ingredients a la panificadora en el programa d’amassar amb el següent ordre: Aigua, oli, sal, llet en pols, sucre, farina i llevat.
Quan la màquina piti, incorporem la farigola, el formatge i el tomàquet sec.
Finalitzat el programa, posem la massa a la taula de treball i formem una bola. Amb la punta dels dits fem un forat en el centre i anem estenent fins que quedi un cercle de 10cm de diàmetre en el centre.
Jo he posat un cercle d’emplatar untat amb oli per que es mantingui la forma.
Posem la massa a la safata que anirà al forn, amb paper vegetal pintat amb una mica d’oli i la tapem amb paper film untat amb oli. La deixem llevar fins que dobli el volum.
Pre escalfem el forn a 220º. Fem un talls a la massa i posem la sal gruixuda i la farigola. Si veiem que es comença a daurar-se massa, tapem amb paper d’alumini. Deixem coure uns 40 minuts, fins que el pa hagi pujat i estigui daurat. Retirem i deixem refredar al damunt d’una reixeta.
TEMPS APROXIMAT: —
DIFICULTAT: Baixa
RECEPTA PUBLICADA ORIGINALMENT A:
LA CUINA DE L’ERI – lacuinadeleri.blogspot.com.es
Comentaris 0