Ingredients
Ingredients per a 20 panets:
Massa mare:
- 180 gr de farina de força
- 100 ml d’aigua
- 10 gr de llevat fresc
- 1 cullerada de cafè de sucre
Massa dels panets:
- 430 gr de farina de força
- 260 ml d’aigua tèbia
- 30 gr de llevat fresc
- 50 gr d’oli
- 2 cullerades petites de sal
Preparació
NOTA: Aquesta recepta està pensada per fer-la amb la Thermomix. Tot i així és fàcilment extrapol·lable per a tots aquells que no tingueu la màquina.
Massa mare:
Es posa en el vas tots els ingredients per fer la massa mare i es programen 20 segons a velocitat 3. La massa resultant la deixem a dins de la màquina i que reposi durant una hora aproximadament, el temps necessari perquè dobli el volum.
Massa dels panets:
En el mateix vas on hi tenim la massa mare que ja ha doblat el volum, i posem tots els ingredients restants menys l’oli i programem 30 segons a velocitat 6. Immediatament hi afegim l’oli i programem 5 minuts amb la posició espiga per amassar la massa.
Ja tenim la massa preparada. Dividim la massa en 20 trossos i els hi donem forma. Els posem en les plates d’anar al forn i els deixem reposar encara mitja hora més. Pre escalfem el forn a 190º i hi posem un vol amb aigua. Quan aquesta bulli, hi posem els panets a fer durant uns 15-20 minuts (depenent del forn).
TEMPS APROXIMAT: 1h 30′
DIFICULTAT: Baixa
AUTOR DE LA RECEPTA: Xevi Vilardell Bascompte
Comentaris 0