Ingredients per a 8 persones
Pel pa de pessic:
- 6 ous
- 160gr de sucre
- 160gr de xocolata blanca
- 120gr de farina
- 1 sobre de llevat químic
Per la cobertura:
- 125 gr de nata
- 250 gr de xocolata blanca
- 125 gr de iogurt grec
Preparació
Pa de pessic:
Amb les barilles elèctriques deixatar els ous amb el sucre durant 10 minuts a velocitat alta. Fondre la xocolata al microones i incorporar-la al batut d’ou. Afegir-hi el llevat i la farina tamisada i continuar barrejant 2 minuts més a la mateixa velocitat. Posa-ho en un motlle greixat dins del forn 30 minuts a 180º. Comprova la cocció i deixa refredar el mateix motlle.
Cobertura:
En un pot posar la nata i la xocolata blanca a foc lent. Anar remenant fins que la xocolata estigui fosa. Deixar-ho refredar a la nevera uns 30 minuts. Barrejar-hi el iogurt i remenar fins que quedi ben homogeni. Treu el pastís del motlle i cobreix-lo amb la cobertura ben freda de iogurt i xocolata. Guarda a la nevera fins que la cobertura quedi ferma.
VERSIÓ AMB THERMOMIX:
Pa de pessic:
Amb la papallona posada deixata els ous amb el sucre durant 10 minuts, velocitat 4. Fon la xocolata blanca en el microones, amb compte de no cremar-la, i incorporar-la al batut d’ou. Afegeix-hi el llevat i la farina tamisada. Programa 2 minuts més, a la mateixa velocitat. Posa-ho en un motlle greixat dins del forn 30 minuts a 180º. Comprova la cocció i deixa refredar el mateix motlle.
Cobertura:
Introdueix la nata i la xocolata blanca de la cobertura en el vas. Programa 6 minuts a 80º, velocitat 2. Deixa refredar 30 minuts a la nevera i barreja amb el iogurt grec 20 segons, velocitat 3. Treu el pastís del motlle i cobreix-lo amb la cobertura ben freda de iogurt i xocolata. Guarda a la nevera fins que la cobertura quedi ferma.
TEMPS APROXIMAT: 1h
DIFICULTAT: Baixa
AUTORA DE LA RECEPTA: Xevi Vilardell Bascompte
Comentaris 0