Ingredients per a 8 persones
Per la masa:
- 250 g de farina
- 60 g de sucre
- 1 cullerada de vainilla ensucrada
- 120 g de mantega freda
- 1 rovell d’ou
Pel farcit:
- 700 g de formatge d’untar
- 150 g de sucre
- 1 cullerada de vainilla ensucrada
- 6 ous
- 400 g de crema catalana
- 4 cullerades de farina
- 50 g de crema de llet
Preparació
Per la massa tamisem la farina en un bol i la barregem amb el sucre i la vainilla ensucrada. Tallem la mantega a daus petits i l’afegim a la farina amb el rovell d’ou. Anem treballant la massa a mà fins a obtenir una pasta llisa. Fem una bola i la deixem a la nevera tapada amb un film durant mitja hora que es refredi una mica.
Pel farcit barregem el formatge amb el sucre i la vainilla ensucrada. Tot seguit hi anem afegint els rovells d’ou, quan estiguin ben barrejats la farina i finalment, la crema catalana i la crema de llet. Batem les clares a punt de neu i les afegim a poc a poc a la barreja.
Estenem la massa a sobre el marbre enfarinat fins a obtenir més o menys un cercle amb el que puguem folrar tot el motlle de 28 cm. Pressionem la massa contra el fons i les parets del motlle i la posem al forn preescalfat a 200º durant 10 minuts.
Traiem la massa del forn i l’apugem a 225º. Mentrestant repartim el farcit sobre la massa i ho tornem al forn. Ho coem durant 15 minuts i després abaixem la temperatura a 120º i continuem coent el pastís durant 50 minuts més. Deixar-lo refredar almenys una hora abans de servir-lo.
Amb aquestes mateixes mesures surten dos pastissos de 20-22 cm de diàmetre.
TEMPS APROXIMAT: 2h
DIFICULTAT: Mitjana
AUTORA DE LA RECEPTA: Lourdes Pagès
Comentaris 0