Radi: DEsactivat
Radi:
km Set radius for geolocation
Cercar

Pastís de formatge extra

Pastís de formatge extra

Pastís de formatge extra

Ingredients per a 8 persones

Per la masa:

  • 250 g de farina
  • 60 g de sucre
  • 1 cullerada de vainilla ensucrada
  • 120 g de mantega freda
  • 1 rovell d’ou

Pel farcit:

  • 700 g de formatge d’untar
  • 150 g de sucre
  • 1 cullerada de vainilla ensucrada
  • 6 ous
  • 400 g de crema catalana
  • 4 cullerades de farina
  • 50 g de crema de llet

Preparació

Per la massa tamisem la farina en un bol i la barregem amb el sucre i la vainilla ensucrada. Tallem la mantega a daus petits i l’afegim a la farina amb el rovell d’ou. Anem treballant la massa a mà fins a obtenir una pasta llisa. Fem una bola i la deixem a la nevera tapada amb un film durant mitja hora que es refredi una mica.

Pel farcit barregem el formatge amb el sucre i la vainilla ensucrada. Tot seguit hi anem afegint els rovells d’ou, quan estiguin ben barrejats la farina i finalment, la crema catalana i la crema de llet. Batem les clares a punt de neu i les afegim a poc a poc a la barreja.

Estenem la massa a sobre el marbre enfarinat fins a obtenir més o menys un cercle amb el que puguem folrar tot el motlle de 28 cm. Pressionem la massa contra el fons i les parets del motlle i la posem al forn preescalfat a 200º durant 10 minuts.

Traiem la massa del forn i l’apugem a 225º. Mentrestant repartim el farcit sobre la massa i ho tornem al forn. Ho coem durant 15 minuts i després abaixem la temperatura a 120º i continuem coent el pastís durant 50 minuts més. Deixar-lo refredar almenys una hora abans de servir-lo.

Amb aquestes mateixes mesures surten dos pastissos de 20-22 cm de diàmetre.

 

TEMPS APROXIMAT: 2h
DIFICULTAT: Mitjana

AUTORA DE LA RECEPTA: Lourdes Pagès

Comentaris 0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb

6 + thirteen =

Pre-sale Questions