Ingredients per a 8 persones
BASE:
- 200 g xocolata negre Intens Nestlé Postres
- 5 ous L
- 125 grams de sucre fi
- 100 de farina d’ametlles
- 1 c/s de vodka de xocolata (o licor de cafè)
FARCIT:
Per l’almívar:
- 20 ml d’aigua
- 30 g de sucre
- 1 rajolí de licor al gust
Pel “ganache” de xocolata:
- 75 ml de nata
- 80 g de xocolata negre Nestlé Postres
- 20 g de mantega
COBERTURA
- 180 grams de xocolata blanca Nestlé Postres
- 10 ml de mel
- 75 ml de nata líquida
- 20 g de mantega
- 250 g de mascarpone
Preparació
BASE:
- Preescalfar el forn a 170º
- Fondre la xocolata al microones o al bany maria. Reservar.
- Separem tots els ous menys un el rovell de les clares. Muntem les clares a punt de neu i reservem.
- Barregem l’ou, amb els rovells i el sucre fins que doblin el volum.
- Afegim la xocolata mica en mica a la barreja i després la farina d’ametlles sense para de remenar.
- Afegim ¼ de les clares muntades a la barreja i batem per suavitzar la mescla.
- Afegim la resta de les clares muntades amb moviments suaus.
- Encamisem el motllo amb mantega i farina i coem una hora aproximadament. Comprovem amb una broqueta de fusta o un ganivet punxant i quan surti net.
- Retirem i encara en calent, el punxem i ruixem el licor.
COBERTURA:
- Foneu la xocolata blanca al bany maria o al microones.
- Poseu la nata, amb la mel i la mantega en un cassó al foc. Un cop arrenqui a bullir anem afegint lentament a la xocolata, remenant fins que quedi una mescla homogènia.
- Deixem refredar a temperatura ambient i la deixem un mínim de 5 hores a la nevera.
FARCIT:
- Posem en un cassó a foc suau tots els ingredients i deixem coure un parell minuts. Retirem i deixem refredar.
- Posem la nata, la mantega en un cassó a foc suau.
- Remenem i quan arrenqui a bullir, retirem el cassó i afegim la xocolata a trossos.
- Remenem fins que quedi ben incorporat i deixem refredar.
MUNTATGE DEL PASTÍS:
- Un cop fred, l’obrim per a la meitat i pintem amb l’almívar.
- Posem una capa del ganache de xocolata i tapem.
- Posem la cobertura en una màniga pastissera i cobrim tot el pastís.
- Decorem al gust i ja podem servir.
TEMPS APROXIMAT: —
DIFICULTAT: Mitja
RECEPTA PUBLICADA ORIGINALMENT A: LA CUINA DE L’ERI – lacuinadeleri.blogspot.com.es
Comentaris 0