Ingredients per a 8 persones
Ingredients per a 8-10 mitjans:
- 1 ou M
- 25 g de mantega
- 100 ml de llet
- ½ cullerada de cafè de sal
- 65 g de sucre
- 250 g de farina de força
- 2 c/c de llevat sec de forner
- Oli per fregir
- Sucre
Pel farcit:
- Crema (o al gust)
Ingredients per a la crema:
- 500 ml de llet
- 100 g de sucre
- 1 branca de canyella
- La pell d’una llimona
- 50 g de farina de panís o 40 de midó
- 4 rovells d’ou
Preparació
Preparació dels xuixos:
A la cubeta de la panificadora posem els ingredients amb el següent ordre: l’ou, la mantega a daus, la llet, sal, el sucre, la farina i el llevat. Posem el programa d’amassar i llevar.
Quan finalitzi el programa, traiem la massa i l’estirem amb el corró amb forma d’un rectangle i deixant-la d’un gruix de ½ cm.
Tallem la massa en forma de triangles i posem la crema pastissera a la base. S’enrotllen cap a la punta i es tanquen els extrems amb la pròpia massa.
Posem els xuixos al damunt d’una safata de forn que haurem pintat amb una mica d’oli i els deixem doblar el seu volum.
Passat aquest temps, els fregim amb abundant oli ben calent i els anem girant sovint per a que no es cremin. Els deixem al damunt d’un paper absorbent per a retirar l’excés d’oli i encara calents els arrebossem amb sucre.
Preparació de la crema:
En un bol batre els rovells dels ous amb el sucre i afegir la farina de panís o midó, tot remenant per que quedi ben incorporat.
En un cassó posem la llet a escalfar a foc mig, quan la llet arrenqui a bullir, retirem la canyella i la pell de la llimona i colem. Tornem a posar al cassó i afegim mica en mica la barreja del ous, sense parar de remenar i fins que espesseixi.
La traiem, passem a un recipient pla i deixem refredar amb un paper film tocant la crema per a que no faci crosta.
TEMPS APROXIMAT: —
DIFICULTAT: Mitjana
RECEPTA PUBLICADA ORIGINALMENT A:
LA CUINA DE L’ERI – lacuinadeleri.blogspot.com.es
Comentaris 0