Ingredients per a 8 persones
Per la base:
- 300 gr de farina
- 150 gr de mantega a temperatura ambient
- 50 ml de llet
- 100 gr de sucre
- 2 rovells d’ou
- 1 pessic de sal
Per la crema:
- 6 rovells d’ou
- 80 gr de sucre
- 35 gr de Maizena
- 0,5 litres de llet
- 2 cullerades de mantega
- 90 gr de xocolata blanca
- 2 plàtans
- El suc d’una llimona
Decoració:
- 300 ml de nata per muntar
- 3 cullerades de sucre
- Ametlles filetejades
Preparació
Fem la base:
Preparem en un bol els ingredients secs (farina, sal i sucre de la base), hi afegim la mantega i sense deixar de batre la llet i els rovells, i seguim fins a tenir una massa homogènia i molt espessa. Estenem aquesta massa sobre una superfície enfarinada fins que tingui una mida que pugui cobrir la base i les parets del motlle (uns 26 cm de diàmetre). La posem en el motlle i la punxem amb una forquilla perquè no s’hi facin bombolles al coure-la. La posem al forn pre escalfat a 180º durant 15 minuts fins que estigui daurada. La deixem refredar en el motlle 20 minuts i col·locar-hi el farciment que farem tot seguit.
Fem la crema:
Batre els rovells i el sucre amb l’ajuda d’un robot de cuina o el Thúrmix fins que agafin un color groc clar. Hi afegim la Maizena, seguim barrejant i hi tirem una mica de la llet. Bullim la resta de la llet en un pot i quan arranqui el bull, afegir-hi la barreja que acabem de fer. No deixem de remenar fins que veiem que torna a arrancar el bull. Retirem del foc immediatament. Incorporem la mantega seguint remenant. Fonem la xocolata blanca en un vol al microones i l’incorporem a la crema i seguim remenant fins que quedi suau i uniforme. Tallem els plàtans a rodanxes fines i els submergim en el suc d’una llimona perquè no s’oxidin i es tornin negres. Escorrem el suc de les rodanxes de plàtan i incorporar-les a la crema encara calenta. Tirara tota aquesta barreja que cobreixi la base del pastís. Deixar refredar i posar a la nevera fins que qualli.
Finalment, muntem la nata i cobrim la superfície del pastís amb ella. Decorem a sobre amb unes ametlles filetejades que hem torrat al forn o en una paella.
TEMPS APROXIMAT: 2h
DIFICULTAT: Mitjana
AUTORA DE LA RECEPTA: Xevi Vilardell Bascompte
Comentaris 0