Radi: DEsactivat
Radi:
km Set radius for geolocation
Cercar

Pastís de crema amb plàtan

Pastís de crema amb plàtan

Pastís de crema amb plàtan

Ingredients per a 8 persones

Per la base:

  • 300 gr de farina
  • 150 gr de mantega a temperatura ambient
  • 50 ml de llet
  • 100 gr de sucre
  • 2 rovells d’ou
  • 1 pessic de sal

Per la crema:

  • 6 rovells d’ou
  • 80 gr de sucre
  • 35 gr de Maizena
  • 0,5 litres de llet
  • 2 cullerades de mantega
  • 90 gr de xocolata blanca
  • 2 plàtans
  • El suc d’una llimona

Decoració:

  • 300 ml de nata per muntar
  • 3 cullerades de sucre
  • Ametlles filetejades

Preparació

Fem la base:
Preparem en un bol els ingredients secs (farina, sal i sucre de la base), hi afegim la mantega i sense deixar de batre la llet i els rovells, i seguim fins a tenir una massa homogènia i molt espessa. Estenem aquesta massa sobre una superfície enfarinada fins que tingui una mida que pugui cobrir la base i les parets del motlle (uns 26 cm de diàmetre). La posem en el motlle i la punxem amb una forquilla perquè no s’hi facin bombolles al coure-la. La posem al forn pre escalfat a 180º durant 15 minuts fins que estigui daurada. La deixem refredar en el motlle 20 minuts i col·locar-hi el farciment que farem tot seguit.

Fem la crema:
Batre els rovells i el sucre amb l’ajuda d’un robot de cuina o el Thúrmix fins que agafin un color groc clar. Hi afegim la Maizena, seguim barrejant i hi tirem una mica de la llet. Bullim la resta de la llet en un pot i quan arranqui el bull, afegir-hi la barreja que acabem de fer. No deixem de remenar fins que veiem que torna a arrancar el bull. Retirem del foc immediatament. Incorporem la mantega seguint remenant. Fonem la xocolata blanca en un vol al microones i l’incorporem a la crema i seguim remenant fins que quedi suau i uniforme. Tallem els plàtans a rodanxes fines i els submergim en el suc d’una llimona perquè no s’oxidin i es tornin negres. Escorrem el suc de les rodanxes de plàtan i incorporar-les a la crema encara calenta. Tirara tota aquesta barreja que cobreixi la base del pastís. Deixar refredar i posar a la nevera fins que qualli.

Finalment, muntem la nata i cobrim la superfície del pastís amb ella. Decorem a sobre amb unes ametlles filetejades que hem torrat al forn o en una paella.

 

TEMPS APROXIMAT: 2h
DIFICULTAT: Mitjana

AUTORA DE LA RECEPTA: Xevi Vilardell Bascompte

Comentaris 0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb

18 − 17 =

Pre-sale Questions