Ingredients per a 4 persones
- 1 pollastre d’1,200 Kg. aproximadament
- 12 escamarlans
- 1 ceba
- 2 tomàquets grossos madurs
- 2 alls
- 1 copa de conyac
- ½ litre de caldo de carn
- Oli
- Sal
- Unes fulles d’estragó o alfàbrega
- Pebre mòlt
Preparació
Preparem un sofregit amb una mica d’oli, els alls i la ceba tallada, la polpa dels tomàquets i una mica de sal, fins que quedi ben fregit.
A part haurem trossejat el pollastre el qual, una vegada salpebrat, posarem a fregir en una cassola en oli. Quan estigui dorat per tots costats baixarem el foc, hi afegirem l’herba escollida i els escamarlans, donarem un parell de voltes a tot plegat i, finalment, tirarem la copeta de conyac pel damunt, flamejant-ho (és a dir, calant-hi foc) fins que s’acabi l’alcohol del licor.
Aquest serà el moment d’adjuntar el sofregit i el ½ litre de caldo amb el pollastre i els escamarlans. Deixarem que faci xup xup fins que s’exhaureixi pràcticament la salsa, rectificant la sal cinc minuts abans d’acabar la cocció.
TEMPS APROXIMAT: 1h 30′
DIFICULTAT: Mitjana
AUTOR DE LA RECEPTA: Ivette Arumí Masferrer
Comentaris 0