Ingredients per a 4 persones
- 1 kg de rap fresc
- 1/2 kg de cloises
- 3 gambes per persona
- 1 ceba
- 2 tomàquets
- 1/2 llimona
- 1 tros de pa fregit
- 8 ametlles
- 1 gra d’all
- Julibert
- Brou de peix
- Sal, oli i pebre
Preparació
Quan es compra el rap, es demana que te’l tallin a tacs quadrats. Es posa oli en una paella, es sala i s’enferina el rap i es passa per la paella tomba i tomba. Es retira i es posa en una cassola, que serà on hi faràs tot el plat. Es cola l’oli que ha sobrat del rap, es torna a posar a la paella i es fa un sofregit amb ceba i tomàquet.
Amb una paella a part, es fregeix un tros de pa. En un morter, es piquen les ametlles, l’all i el julibert. Ara s’ajunta el sofregit, el pa fregit, la picada que acabem de fer i el suc de mitja llimona i es passa pel túrmix amb una miqueta de brou perquè es trituri més bé. El resultat, el tirem a la cassola que ja hi teníem el rap i hi tirem pebre al gust. S’hi afegeix més brou de peix fins que quedi el rap cobert i es deixa a foc lent que vagi fent xup, xup.
A part, posem les cloïsses en remull amb una mica de sal perquè quedin ben netes i sense sorra. Quan les tenim netes, les posem en un pot o en una olla que puguem tapar, amb un raget d’aigua, les tapem i les deixem obrir al vapor. Les afegim al rap que ja porta una estona fent-se.
En una planxa a part o al forn, fem un tomba i tomba amb les gambes i quan el rap i les cloïsses porten uns 25 minuts fent-se hi afegim les gambes. El temps de cocció és una mica al gust del consumidor, depenent si ens agrada el rap més fet o menys i la salsa més o menys espessa.
Emplatar i menjar ben calent. Bon profit!
AUTOR DE LA RECEPTA: Montserrat Bascompte
Comentaris 0