Ingredients per a 8 persones
Per fer les tartaletes:
- 200 g de farina
- 100 g de mantega freda a trossets petits
- 1 pessic de sal
- 30 g de sucre fi
- 1 ou
- 2 culleradetes de llet freda
Per omplir les tartaletes:
- 125 g de formatge mascarpone
- 125 g de iogurt grec
- 100 g de maduixes
- Sucre
- Unes gotes de llimona
Preparació
En un bol tamisem la farina, hi afegim la sal i el sucre. De mica en mica hi anem afegint la mantega amb els dits fins que quedi una textura de pa ratllat. Fem un forat al mig i hi afegim l’ou. Anem treballant la massa i si és necessari hi afegim la llet, 1 culleradeta cada vegada fins que la massa comenci a quedar unida. Fer una bola amb les mans sense treballar gaire. Estendre la massa i fer les tartaletes. Deixar reposar a la nevera almenys mitja hora, perquè quan les posem al forn no s’encongeixin. Coure al forn preescalfat a 180º durant 10 minuts (durant els primers 5 minuts és aconsellable coure les tartaletes amb alguna cosa al damunt, o una altra tartaleta buida o posar-hi paper de forn i omplir-les de llegums).
En un bol hi posarem el formatge mascarpone, el iogurt i de 2 a 6 cullerades(de postre) de sucre, segons el gust, i ho barrejarem amb les barnilles elèctriques fins que quedi una pasta homogènia. La posarem una estona a la nevera fins que sigui gairebé l’hora de menjar-se aquestes postres.
També tallarem les maduixes a quarts o a làmines, segons ens sembli que quedarà millor, les espolsarem amb sucre i unes gotes de llimona i les deixarem una estoneta fins que el sucre estigui ben fos.
Finalment quan les tartaletes estiguin fredes les omplirem amb la crema de mascarpone i les decorarem amb les maduixes a sobre, que quedin ben boniques.
TEMPS APROXIMAT: 30′
DIFICULTAT: Baixa
AUTORA DE LA RECEPTA: Lourdes Pagès
Comentaris 0